15 / 05 / 2024

Vonovia ile Deutsche Wohnen birleşti mi

Vonovia ile Deutsche Wohnen birleşti mi

Almanya’nın toplu konut alanında en büyük iki şirketi arasında yer alan Vonovia ile Deutsche Wohnen’in birleşme kararına izin çıktı.

BOTAŞ Alman Deutsche Bank AG’den, 925 milyon euro kredi aldı. Doğalgaza yeni zam kapıda

BOTAŞ, ülkenin Ukrayna ile savaş halindeki Rusya’dan ithalata olan bağımlılığı azaltmak amacıyla sıvılaştırılmış doğal gaz alımlarını finanse etmek için Deutsche Bank AG’den, 925 milyon euro (929 milyon dolar) kredi aldı. Botaş’ın krediyi ayrıca Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, Singapur ve

Almanya'nın dev toplu konut birleşmesi tamam!

Almanya’nın toplu konut alanında en büyük iki şirketi arasında yer alan Vonovia ile Deutsche Wohnen’in birleşme kararına izin çıktı.

Çekmeköy–Sultanbeyli Metro Hattı’nın inşaatı yeniden başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, inşaatına 2 yıl ara verilen Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattı’nda çalışmalar yeniden başlıyor. Metro hattı için Ekim 2019’da yapılan anlaşma ile Deutsche Bank’tan kredi sunuldu.

ABD’den Deutsche Bank’a ceza indirimi!

2008'deki konut kredilerinde manipülasyon yaptığı iddiası ile Alman Deutsche Bank'a 14 milyar dolar ceza kesen ABD Adalet Bakanlığı, cezada indirime gitti.

Gebze-İzmir Otoyolu için 5 milyar dolarlık kredi sağlandı!

8 Türk bankasının yurt dışı şubeleri ile Deutsche Bank AG Londra'dan oluşan 9 banka, Gebze-İzmir otoyol projesi için yaklaşık 5 milyar dolarlık kredi sağladı.

Deutsche Bank 200 şubesini kapatıyor!

Almanya’nın ciro ve 98 bin çalışanı ile en büyük bankası olan Deutsche Bank, tasarruf tedbirleri kapsamında 200 şubesini kapatacağını açıkladı.

TAV, Male Havalimanı Projesi için ADPM ile işbirliği yapacak

TAV Hava Limanları, Male'deki Male Uluslararası Havalimanı Projesi için ADPM ile işbirliği yapacak

Martı Otel ile Thomas Cook işbirliği anlaşması yaptı

Martı Otel İşletmeleri, İngiltere pazarı için dünyanın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook ile stratejik işbirliği anlaşması yaptı

Metin Şentürk Fikret İnan'ın Ferrari'si ile 270 km hız yaptı

Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan'ın Ferrari'si ile Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda rekor sürüşü çalışması yapan Metin Şentürk, 270 km hıza ulaştı

DIK, Timur Gayrimenkul ile ortak oldu!

Altyapı sektöründe dünyadaki dört şirketten biri olan DIK, Timur Gayrimenkul ile ortaklık kurarak Türk gayrimenkul sektörüne girdi

Pritzker ödülü, Kazuyo Sejima ile Ryue Nishizawo'ya verildi

Mimarlık alanında dünyanın en saygın ödülü kabul edilen Pritzker Japon mimar ikili Kazuyo Sejima ile Ryue Nishizawo'ya verildi

Rusya'nın Burj el Arab'ı Paris'in sembolik 'Üçgen'i ile yarıştı

Geçtiğimiz hafta Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nda yeni tasarım projeler birbiri ile yarıştı

Ukrayna ile Rusya arasına köprü yapılacak!

Viktor Yanukoviç, Kerç boğazında Ukrayna ile Rusya'yı birbirine bağlayacak bir köprünün kurulacağını bildirdi

Vonovia ile Deutsche Wohnen birleşti mi Haberi

Vonovia ile Deutsche Wohnen birleşti mi

Almanya’nın toplu konut alanında en büyük iki şirketi arasındaki Vonovia ile ile Deutsche Wohnen’in birleşme kararına izin çıktı.

Hürriyet'ten Ali Mercimek'in haberine göre, konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada VonoviaEmlak Grubu’nun yarı kamu kuruluşu olan Deutsche Wohnen’i toplam olarak 18 milyar Euro'ya satın almak üzere anlaştığı açıklanmıştı. Federal Kartel Dairesi yaptığı açıklamada söz konusu olan her iki şirketin birleşmesinin rekabet yasalarıyla çelişmediği ve böylece itiraz arz edecek herhangi bir durumun olmadığını bildirdi.


Gerçekleştirilen birleşmenin konut pazarını olumsuz şekilde etkilemesinin beklenmediğini bildiren Kartel Dairesi Başkanı Andreas Mundt, konut branşında irili ufaklı çok sayıda şirketin faaliyette olduğunu bildirdi. Kartel Dairesi’nden izin çıkmasıyla yaklaşık olarak toplamda 550 bin konut ve 48 milyar Euro tutarında olan pazar değeriyle Avrupa’nın en büyük emlak grubunun önü de açıldı.

KİRALAR ARTACAK MI

Bu gelişmeler yaşanırken...