04 / 05 / 2024

Alper İlki: Kentsel dönüşümün 1999 depreminden sonra başlaması gerekiyordu!

Alper İlki: Kentsel dönüşümün 1999 depreminden sonra başlaması gerekiyordu!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Yapı Tespit Yöntemleri" konferansında konuşan Prof. Dr. İlki, kentsel dönüşümün yerinde bir uygulama olduğunu söyledi




İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Yapı Tespit Yöntemleri" konferansında konuşan Prof. Dr. İlki, kentsel dönüşümün yerinde bir uygulama olduğunu söyledi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Yapı ve Deprem Mühendisliği Laboratuvarı Sorumlusu Prof.  Dr. Alper İlki, "Bazı binalar için güçlendirme yapılabilirken bazı binaları da yıkıp yeniden yapmak gerekiyor. 

O karar verilip bir an önce bu işi yapmak lazım yoksa depremler beklemiyor her an yeni bir deprem olabilir" dedi. Türkiye'de yapılaşmanın zayıf olduğunu belirten İlki, "Bildiğimiz bir şey yapıların önemli bölümü maalesef olması gereken şartları sağlamaktan oldukça uzak durumda. Bu yüzden kentsel dönüşümün 1999 depreminden hemen sonra başlaması gerekiyordu. Bu süreçte ülke olarak geç bile kaldık" dedi. 


Akşam Akdeniz


Geri Dön