24 / 07 / 2024

Alseko Metal, Alseko Makine ile talaşlı imalat sektörüne giriyor!

Alseko Metal, Alseko Makine ile talaşlı imalat sektörüne giriyor!

Alseko Metal, bu yıl bünyesine kattığı Alseko Makine firması ile çeliği işleyerek satacak. Şirket önümüzdeki yıl talaşlı imalat alanında devreye alacağı Alseko Makine ile önce iç piyasanın nabzını tutacak, 2015'ten sonra da ihracata soyunacak...




Alseko Metal, bu yıl bünyesine kattığı Alseko Makine firması ile çeliği işleyerek satacak. Şirket önümüzdeki yıl talaşlı imalat alanında devreye alacağı Alseko Makine ile önce iç piyasanın nabzını tutacak, 2015'ten sonra da ihracata soyunacak. 


 Alseko Metal Satış ve Pazarlama Direktörü Ahmet Koç, inşaat sektörüne yönelik faaliyetleriyle 1992 yılında ticaret hayatına başladıklarım belirterek, 2002 yılında ise Assab Çelik Anonim Şirketinin ve akabinde de Böhler Sert Maden Anonim Şirketinin Bursa ve Güney Marmara bölge bayilikleri ile otomotiv sektörüne dahil olduklarım söyledi. 


2006 yılında eski adı "Assab" olan Böhler Uddeholm Çelik AŞ ve Alseko Metal ortak çalışmaları sonucu kurulan Assab Isıl İşlem tesisinin Bursa'da faaliyetine başladığını dile getiren Koç, "2011 yılı içerisinde de lazer makineleri üretimi yapan İtalyan firması Sisma Lazer Sistemleri ile Türkiye distribütörlüğü anlaşmasını gerçekleştirdik. Satış ağımız içerisinde kalıp çeliği, imalat çeliği, ıslah çeliği ve sert maden uçları yer alıyor. Aynı zamanda çeliklerimize mukavemet katılması adma ısı işlem tesislerimiz ile faaliyet gösteriyoruz" dedi. 


Koç, Alseko bünyesinde var olan Alseko Metal ve Alseko Eneıji firmalarına bu yıl, Alseko Makine, Alseko Dış Ticarefi de eklediklerini dile getirdi. Alseko Makine olarak yalan gelecekte üretim- imalat alanında da faaliyet göstermeyi planladıklarını kaydeden Koç, "Metal üzerindeki çeliğin satışım artırmaya yönelik, talaşlı imalat alanında üretim gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.' Önümüzdeki yılın ilk aylarında faaliyete geçirmeyi planladığımız bu firmamız direkt makine üretimine 700 M2 Beşevler Küçük Sanayi Sitesi'ndeki tesisin yüzölçümü % 20 Şirketin bu yıl için öngördüğü büyüme oranı 25 Kişi Firmanın istihdam sağladığı çalışan sayısı girmeyecek, ürettiğimiz çeliği temizlenmiş bir şekilde vermeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Alseko Makine firmasında üretime başlayarak metal alanındaki çelik satışlarını da artırmayı öngördüklerini ifade eden Koç, "2014'ün ilk aylarında talaşlı imalat konusundaki kabiliyetimizi ölçeceğiz. Ardından 2015 yılı itibari üe ihracat planlarını yapmaya başlayacağız. İlk zamanlar iç piyasada gücümüzü keşfetmeye odaklanacağız. 2015 sonrasında da ihracat başlatmak" açıklamasını yaptı. Koç, yeni yapılanmayla beraber mevcut binayı genişleterek iki katına çıkarmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. 

Faaliyet alanlarımızı iki katına çıkaracağız Beşevler Küçük Sanayi Sitesi'nde yaklaşık 25 kişilik çalışanla 700 metrekarelik bir alanda çalışALSEKO METAL ÜRETİM SÜRECİ İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI Alseko Metal Satış ve Pazarlama Direktörü Ahmet Koç, üretim ve imalat alanında faaliyete başlamayı planladıklarını söyledi. Koç, "Önümüzdeki yılın ilk aylarında faaliyete geçirmeyi planladığımız bu firmamız direkt makine üretimine girmeyecek, ürettiğimiz çeliği temizlenmiş bir şekilde vermeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 


Ahmet Koç, faaliyet alanını iki katına çıkarmayı planladıklarının altım çizdi. Geçtiğimiz yılı 201 l'e göre ciro anlamında yüzde 25 büyüme ile kapattıklarını ifade eden Koç, faaliyet gösterdikleri alanların her birinde yüzde 15 ila yüzde 30 oranlarında büyüme yaşadıklarını söyledi. Koç, "2013'ün ilk çeyreğini .tamamen hedeflerimiz doğrultusunda geçirdik, ikinci yansı itibariyle de piyasada genel bir hareketlilik beklentisi içerisindeyiz. Yılsonunda yüzde 20 oranlarında büyüme öngörüyoruz" dedi. 

Firmanın, güneş ve rüzgar enerjisine yönelik projelerini hayata geçirmek amacıyla 2008 yılında kurduktan Alseko Enerji'de de faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Koç, eneıji sektörü ile ilgili fuarlan takip etmeye özellikle özen gösterdiklerinin altım çizdi. Alseko Metal Satış ve Pazarlama Direktörü Ahmet Koç, "Alseko Enerji olarak ük etapta lazer markalama, lazer kaynak, lazer kesme ve 3 boyutlu lazer markalama ve işlem makinelerinin satışlannı gerçekleştirmeye başladık. Bu makineleri İtalyan markası olan Sisma Lazer Sistemleri ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma neticesinde çatıyoruz. Özellikle kuyumcuİük sektöründe'kullarillan markanın 400 civan makinesi mevcut. Biz de Alseko Enerji bünyesinde 2011 yılından bu yana Sisma'nın endüstriyel bölümü olarak Türkiye distribütörlüğü sürdürüyoruz. Bu yıl ülke genelinde 16 makine satışı gerçekleştirdik" diye konuştu. 


Afyon'a güneş eneıji santrali kuracak Güneş ve rüzgar eneıji santralleri yatırımlarını beklemeye alarak İtalyan markası Sisma'nın Türkiye distribütörlüğünü üstlendiklerini ifade eden Alseko Metal Satış ve Pazarlama Direktörü Ahmet Koç, Koç, gelecek döneme ilişkin projeleri hakkında önemli bir bilgi verdi. Ahmet koç, 5 yıl içerisinde Afyon'a güneş enerji santrali kurmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. 


Zehra ORUÇ BURSA/Dünya kobiden


Geri Dön