28 / 04 / 2024

Getir ve İş Bankası’ndan dev iş birliği! Getir, GetirFinans ile bankacılık sektörüne adım atıyor!

Getir ve İş Bankası’ndan dev iş birliği! Getir, GetirFinans ile bankacılık sektörüne adım atıyor!

Mobil uygulama aracılığıyla yemek ve market siparişleri teslimat hizmeti sunan Getir, İş Bankası iş birliğiyle hizmete girecek GetirFinans ile bankacılık sektörüne giriyor. İş birliği kapsamında İş Bankası, GetirFinans’a yüzde 20 ortak olurken, GetirFinans, yasal izin ve onayların ardından hizmete b



Türk bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Türkiye İş Bankası, mobil yemek ve market platformu Getir ile iş birliği yaparak servis modeli bankacılığı alanında sektörde bir ilke imza atıyor. Banka’dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Getir ve İş Bankası’nın, Getir’in finansal alanda kullanıcılarına hizmet vermek amacıyla hayata geçirmeye hazırlandığı GetirFinans için stratejik iş ortaklığı yaptıkları bildirildi.

GetirFinans, gerekli yasal onay süreçlerinin ardından servis modeli bankacılığı kapsamında hizmet verecek. GetirFinans’a, İş Bankası Grubu’nca ayrıca 50 milyon dolar tutarında yatırım kararı alındığı da belirtildi. Getir ve İş Bankası arasında gerçekleşen stratejik iş ortaklığı kapsamında GetirFinans’ın servis modeli bankacılığı altyapısına dahil olacak olan İş Bankası, ana yatırımcısı olduğu girişim sermayesi fonu ile GetirFinans’a 50 milyon dolar tutarında girişim sermayesi yatırımı yaparak yüzde 20 ortak olacak. Böylece henüz faaliyete geçmeyen GetirFinans’ın değerlemesinin, aldığı ilk yatırımla 250 milyon dolar seviyesine ulaşmış olacağı kaydedildi.

BANKACILIK DİJİTALLEŞİYOR

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran da konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, yatırım kararını değerlendirdi. Türkiye’de bankacılığın dijitalleşmesi ve teknolojik yenilik anlamında pek çok ilki hayata geçirdiklerini anlatan Hakan Aran, İş Bankası’nın 100. yaşına da büyük bir heyecan ve coşkuyla girdiğini belirtti. Aran, geleceğin bankacılığı vizyonu kapsamında bir yandan müşterilere Banka’nın kendi dijital kanallarında en iyi deneyimi yaşatırken, diğer yandan platform bankacılığı ile müşterilerinin finansal ihtiyaçlarını işlem yaptıkları platformda ve ihtiyaç anında aynı eşsiz deneyimi sunarak karşılamayı hedeflediklerini aktardı.

Aran, ayrıca “İş Bankası Grubu olarak, ülkemizde dijitalleşmenin, girişimciliğin ve girişimlerin öncü bankası olma misyonumuz doğrultusunda, yeni bir girişim olarak doğan GetirFinans’a 50 milyon dolar  yatırım yaparak stratejik iş ortaklığı yapma kararı aldık” dedi. Aran, Getir ile kuracakları güçlü iş birliğinin, bankacılık sektörüne de örnek olmasını ve devamının gelmesinin dilediğini sözlerine ekledi.

DAKİKALAR İÇİNDE TESLİMAT

Getir ve İş Bankası’ndan dev iş birliği! Getir, GetirFinans ile bankacılık sektörüne adım atıyor!

Getir kurucusu Nazım Salur da 2015 yılında ‘dakikalar içinde teslimat modeli’ ile başlayan Getir yolculuğuna, kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerini çeşitlendirerek devam ettiklerinin altını çizdi. Yakın gelecekte de bu hizmetlere GetirFinans ile finansal ürünleri ekleyeceklerini söyleyen Salur, dijital ürün ve uygulamalara yatkın tüm kullanıcılar için yeni bir mobil bankacılık deneyimi sunmayı hedeflediklerini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön