12 / 05 / 2024

Bankacılık sektöründe işten çıkarma depremi! Dev banka tarih açıkladı!

Bankacılık sektöründe işten çıkarma depremi! Dev banka tarih açıkladı!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik durgunluk, reel sektörün ardından finans sektörüne de sıçradı. Daha önce 4 bin kişinin işten çıkarılacağını açıklayan Goldman Sachs, bu kez söz konusu operasyon için tarih verdi.



Dünyanın dev bankaları, ekonomide yaşanan durgunluk nedeniyle kan kaybetmeye devam ederken, çalışanları da zor günler yaşıyor. Yeni bir yıla girilirken, bu kez kötü haber için tarih verildi.

ABD merkezli dünyanın en büyük bankalarından Goldman CEO'su David Solomon, işten çıkarmalara ocak ayında başlayacaklarını duyurdu.

Bankacılık sektöründe işten çıkarma depremi! Dev banka tarih açıkladı!

Bankka, Wall Street'teki işten çıkarma dalgasının en büyüğüne imza atarken, yaklaşık 4 bine yakın çalışanını işine son verileceği tahmin ediliyor.

Goldman Sachs’ın İcra Kurulu Başkanı (CEO) David Solomon, geleneksel hale gelen sene sonu mesajında, birkaç hafta içerisinde açıklanacak olan yeni işten çıkarmalar konusunda çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Edinilen bilgilere göre bankada ayrıca, üst düzey yöneticilerden de maliyetlerin azaltılması için hedef belirlemeleri talep edildi.

Personele konuyla ilgili bir mesaj gönderen Solomon dikkatli bir inceleme yürüttüklerini vurgulayarak, artışmalar devam ederken, personel sayısındaki gerçekleşecek eksiltmenin ocak ayının ilk yarısında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön