27 / 04 / 2024

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 50’den fazlasının kadın olduğunu ve sektörde kadın yönetici oranının da arttığını söyledi.



Finans sektöründe kadın çalışan sayısı hızla artarken bankacılıkta kadın çalışan oranı erkekleri geride bıraktı bile. Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınları kutladı ve bankacılık sektöründe kadın istihdamının önemine vurgu yaparak, bu alandaki güncel rakamları açıkladı.

Kadın istihdamının, sürdürülebilir kalkınmanın öncelikler verilen konularından biri olduğuna dikkat çeken Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Kadın istihdamının ülkemizin kalkınması ve büyümesi için öneminin bilincindeyiz. Birlik ve bankalarımızla beraber kadın - erkek eşitliğinin her alanda şart olduğu gerçeğiyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 50’den fazlasının kadın olması da sektördeki bu bilincin bir göstergesidir.”

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!

Türkiye Bankalar Birliği’nin kuruluşundan bu yana sektöre ilişkin istatistikleri kamuoyuyla paylaştığını belirten Çakar, “Bu veriler sayesinde bankacılık sektörü çalışanlarının demografik yapısını takip edebiliyoruz. 1963 yılında yüzde 27 olarak belirlenen kadın çalışan oranı 2022 Eylül sonu itibarıyla yüzde 50 oranını geçti. Birliğimiz’de de sektöre benzer bir yapı var. Elemanlarımızın yüzde 52’si kadın” diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön