09 / 05 / 2024

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 50’den fazlasının kadın olduğunu ve sektörde kadın yönetici oranının da arttığını söyledi.



SEKTÖR OLARAK KADIN GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLİYORUZ

Girişimci kadınlara destek vermek için bankaların bir çok önemli proje yürüttüğünü belirten Çakar, “Bankalarımız özel kredilendirme yöntemleriyle kadın girişimcileri destekleyerek ekonomik faaliyete katılımlarını teşvik ediyor; danışmanlık hizmetleri ile birlikte kadınlara ilham ve destek olması amacıyla cesaretlendirme programları ve eğitimler düzenliyor” ifadesini kullandı.

KADIN YÖNETİCİ SAYISI SÜREKLİ ARTIYOR

Bankaların üst yönetimlerindeki adın çalışan oranında da süregelen bir artış olduğuna dikkat çeken Çakar; yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi, genel müdür ve genel müdür yardımcısı görevlerindeki kadın oranının 2013 yılında % 12 iken, bugün 7 puan yükselerek % 19’a yükseldiğine, üst yönetimde 129 kadının görev yaptığını belirtti. Sektörde görev yapan kadınların eğitim seviyesinin de yüksek olduğunu ifade eden Çakar; kadın çalışanların % 93’ünün lisans, yüksek lisans veya doktora diplomasına sahip olduğunu belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön