07 / 07 / 2024

Bankacılık sektöründe işten çıkarma depremi! Dev banka tarih açıkladı!

Bankacılık sektöründe işten çıkarma depremi! Dev banka tarih açıkladı!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik durgunluk, reel sektörün ardından finans sektörüne de sıçradı. Daha önce 4 bin kişinin işten çıkarılacağını açıklayan Goldman Sachs, bu kez söz konusu operasyon için tarih verdi.



YAKLAŞIK 4 BİN KİŞi!

Ekonomik faaliyeti yavaşlatan parasal koşulların sıkılaştırılması da dahil olmak üzere iş ortamını etkileyen çeşitli faktörler bulunduğunu vurgulayan Solomon, “Liderlik ekibimiz için odak noktası firmayı bu ters rüzgarları atlatmaya hazırlamak” ifadelerini kullandı.

Bankacılık sektöründe işten çıkarma depremi! Dev banka tarih açıkladı!

Solomon personele yolladığı mesajında, “Dikkatli ilerlemeli ve kaynaklarımızı akıllıca yönetmeliyiz” derken, bazı kaynaklara göre Goldman'ın, kâr ve gelirdeki düşüşü kontrol altına almak için iş gücünün yüzde 8’ini işten çıkartabileceği bu oranın da yaklaşık 4 bin kişiye denk geldiği bildirildi.

DİĞER BANKALARDAN DAHA KAPSAMLI OLACAK

Kaynaklara göre, Goldman Sachs'ın planladığı işten çıkarmanın boyutu, daha önce çok sayıda çalışanını işten çıkaran Citigroup ve yaklaşık 200 kişinin iş akdini fesheden Barclays gibi diğer Wall Street şirketlerine göre çok daha büyük olacak.

Banka yöneticileri, bankanın iş gücünün 2018’in sonundan bu yana yüzde 34 arttığını ve bu senenin üçüncü çeyreği itibarıyla 49 bin üzerine çıktığını belirtti.

Analistler, Wall Street’in dev bankasının düzeltilmiş yıllık kârının gelecek yıl yüzde 44 düşebileceği öngörüsünde bulunuyor.

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön