07 / 07 / 2024

Her ayın 15'inde hesaplara 9 bin 77 TL yatacak! Temmuz zammı sosyal destek müjdesi geldi! 

Her ayın 15'inde hesaplara 9 bin 77 TL yatacak! Temmuz zammı sosyal destek müjdesi geldi! 

Evde bakım aylığı ne kadar olacak, kaç TL zam gelecek sorularının yanıtı netleşti. İşte evde bakım parası Temmuz zammı ve başvuru detayları 2024...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hasta, yaşlı ve engelli kişiler ile ailelerine, sosyal destek ödemesi yapılıyor. Söz konusu destek ödemesi evde bakım parası olarak biliniyor. 

Milyonlarca vatandaşın beklediği memur ve emekli maaş zamları geçtiğimiz hafta belli oldu. Temmuz ayında memurlara yapılacak zamla beraber, evde bakım yardımı başta olacak şekilde kıdem tazminatı, engelli aylığı, 65 yaş aylığı, bedelli askerlik ödemelerinde de artış olacak.

Evde bakım maaşı ödemelerinin yatacağı tarih destekten yararlanan vatandaşlarca merakla araştırılıyor. Vatandaşlar evde bakım ödemesinin zamlı yatıp yatmayacağını merak ediyor. 

Her ayın 15 inde hesaplara 9 bin 77 TL yatacak! Temmuz zammı sosyal destek müjdesi geldi! 

TEMMUZ ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamları geçtiğimiz hafta tek tek açıklandı. 

Bu kapsamda, son açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte memur ve memur emeklilerine yüzde 19.31 zam uygulanırken, evde bakım yardımı da bu oran kadar artacak. Evde bakım parası şu an için 7 bin 608,77 Türk Lirası olarak hesaplara yatırılıyor. 

Evde bakım  maaşı, Temmuz zammıyla beraber 7 bin 608 TL'den 9 bin 077,1 TL seviyesine yükselecek. Ancak, söz konusu rakamların resmi açıklamanın ardından kesinleşmesi bekleniyor. 

Her ayın 15 inde hesaplara 9 bin 77 TL yatacak! Temmuz zammı sosyal destek müjdesi geldi! 

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK? KİMLER ALABİLİR? 

Evde bakım parası almak isteyen vatandaşlarda şu şartlar aranıyor: 

Engelli Sağlık Kurulu Raporu'nda "Ağır Engelli" olduğunu belgelendirilmesi.

Engelli kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek seviyede olması yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merpen inip çıkabilme gibi ihtiyaçlarını giderememesi.

Aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3'ünden düşük olması. 

Evde bakım parası, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara il il olacak şekilde ödeniyor. 

Her ayın 15 inde hesaplara 9 bin 77 TL yatacak! Temmuz zammı sosyal destek müjdesi geldi! 

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA TEMMUZ 2024 

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı  sorgulaması kolayca yapılabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama yapabiliyor. 

Ayrıca, Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile evde bakım maaşı alanlar, sorgulamalarını Kısa Mesaj yolu ile de yapabiliyor. 

Prof. Dr. Naci Görür'den son açıklaması: O şehir hem kendisi deprem üretir, hem komşu depremlerden etkilenir!

Emekliye yeni ek ödeme müjdesi: Kök maaşı bu rakamlarda olanlar hemen baksın: Ek ödemeyle Temmuz maaşları artacak!

Ev sahibi olmak hayal olmuştu, şimdi kiraların nasıl ödeneceği düşünülüyor! Vatandaşlara bu eziyet neden? 


Geri Dön