03 / 05 / 2024

Alt geçit projesi Pendik trafiğini rahatlatacak!

Alt geçit projesi Pendik trafiğini rahatlatacak!

Sahil yönünden gelen sürücüleri Pendik merkezden doğrudan D-100 (E-5) karayoluna ulaştıracak en büyük geçit için start verildi. Proje Pendik trafiğini rahatlatacak.



Sahil yönünden gelen sürücüleri Pendik merkezden  doğrudan D-100 (E-5) karayoluna ulaştıracak en büyük geçit için start verildi. 17 metre genişliğindeki alt geçit projesi için Çavuşoğlu deresinin bir kısmı deplase edildi.


İlçe merkezini ikiye ayıran tren yolu hattındaki geçiş noktalarının en büyüğü  Batı ve Sapanbağları mahalleleri arasına inşa edilecek.  Proje alanında kalan Çavuşoğlu Deresi’nin 170 metrelik kısmında  Pendik Belediyesi Fen İşleri tarafından  deplase (yer değiştirme)  çalışması gerçekleştirildi.  Alt geçit çalışmaları ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından yürütülecek. 17 metre genişliğindeki alt geçit, çift şeritli gidiş geliş yönlü olacak. Alt geçit tamamlandığında ilçede kuzey-güney aksını birleştiren 4 ana arterden en büyüğü olma özelliğini taşıyacak.




Geri Dön