29 / 04 / 2024

Altan Elmas: Ofis ve ticari alanlarda 0.54 faiz uygulanmalı!

Altan Elmas: Ofis ve ticari alanlarda 0.54 faiz uygulanmalı!

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, sıfır konut satışlarını hızlı arttırmak amacı ile yeni teşviklere ihtiyaç olduğunu söyleyerek, "Üreticilerin ellerinde ofis ve ticari alan stoku var. Bunlar kampanyadan yararlanamıyor. Bunlara yönelik KDV indirimi olabilir. 0,64 değil de 0,54 faiz uygulanabilir" dedi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı konut satışlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre; ikinci el konutların hızla satıldığı fakat sıfır konutların stoğunun erimediği belirlendi. 

Sıfır konutlarda satışlarının artması amacıyla, konut kredisi faizleri daha da düşürülecek mi? Sıfır konut stoğunu eritmek için sektörde yeni kampanyalar başlatılacak mı?

SIFIR KONUT KREDİ FAİZLERİ TEKRAR MI DÜŞECEK?

Haziran ayında sıfır konut satışlarında beklenen hareketlilik görülmedi. Sıfır konut kredi faiz oranlarnda tekrar değişiklik yapılıp yapılmayacağı gündeme geldi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın normale geçiş sürecinde açıkladığı kamu bankaları paketi vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Bakan Albayrak’ın açıkladığı paketle beraber sıfır konutlar için 0.64 faizli konut kredisi ve ikinci el konutlar için 0.74 faizli konut kredisi imkanı sunuldu. 12 ay ödemesiz dönem fırsatı da konut satın almak isteyen vatandaşların yüzünü güldürdü. 

SIFIR KONUT SATIŞINI ARTIRMAK İÇİN: SIFIR TAPU HARCI, YÜZDE 0.54 FAİZ ORANI İLE 1 SENE ERTELEMELİ KONUT KREDİSİ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan KONUTDER Başkanı Altan Elmas, sıfır konut satışlarını hızlı arttırmak amacı ile yeni teşviklere ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, "Birinci el üreticileri, özellikle Konutder üyeleri, fiyatlarını zaten artırmadılar. Fiyatlar makul bir seviyede son bir buçuk senedir devam ediyor. Bizim inşaat sektörünü canlandırmamız için birinci eli teşvik etmemiz gerekiyor. Bu ne olabilir; bazı vergi indirimleri olabilir, üreticilerin ellerinde ofis ve ticari alan stoku var. Bunlar kampanyadan yararlanamıyor. Bunlara yönelik KDV indirimi olabilir. Bunlar için ayrı bir paket olabilir. Bir de faiz makasını biraz daha açmak olabilir. 0,64 değil de 0,54 faiz uygulanabilir. Çünkü 0,74 de makul bir rakam. Birinci elin rekabet şansı böylece biraz daha artırılabilir" şeklinde konuştu.

Konut satışlarındaki rekor artış fiyatları etkiler mi?

Düşük faiz sonrası konuta hücum!


Geri Dön