19 / 05 / 2024

Altın 1300 TL mi olacak? Uzmanı resmen açıkladı! Altın bu kadar olacak! Hemen buraya bakın, sonra keşke demeyin!

Altın 1300 TL mi olacak? Uzmanı resmen açıkladı! Altın bu kadar olacak! Hemen buraya bakın, sonra keşke demeyin!

Altın fiyatları Fed'in faiz artırımları sürecek mesajı sonrası geriledi. Aralık ayı Fed faiz kararı ve verilen mesajlar sonrası altın piyasasında hareketlilik yükseldi. Altın fiyatları yeniden baskılandı. Altın yatırımcılarının merak ettiği tüm soruları uzman isim yanıtladı. İşte ayrıntılar...



ALTIN FİYATLARI NE OLCAK?

Kapukaya, Altın fiyatlarının yılbaşına kadar kuvvetli bir destek olan 1.700 sınırını ve 1.820 seviyesini ana destek olarak görüldüğünü açıklayarak "Bu iki bandın yılbaşına kadar tavanlayacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yurt dışından altın fazla gelmediği için talebin yüksek olduğuna değinen Kapukaya, gram altın 2022'yi kapatacağı seviye hakkında yorum yaptı.

 Altın 1300 TL mi olacak? Uzmanı resmen açıkladı! Altın bu kadar olacak! Hemen buraya bakın, sonra keşke demeyin!

BORCU OLANLAR O SEVİYEYİ KOLLAMALI

Kapukaya, "Gram altın fiyatında yıl sonunda 1.100 TL seviyesinde kapanış görebiliriz. Dolayısıyla 1.075'de borcu olanlar o seviyeyi kollayıp almalarını tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştı.

"Yurt dışı piyasalarında 24 Aralık ve 10 Ocak arası Noel Tatili başladığında yabancılar altında açık pozisyonları genelde kapatırlar. Çünkü 15-20 puanlık riski almazlar. Döndüklerinde ise Şubat ayında, ABD enflasyon verisi düşük seyrederse altına bir destek gelecektir" diyen Kapukaya, yüksek enflasyon verisi için şunları söyledi:

 Altın 1300 TL mi olacak? Uzmanı resmen açıkladı! Altın bu kadar olacak! Hemen buraya bakın, sonra keşke demeyin!

FED'İN DEMECİ PİYASALAR TARAFINDAN ANLAŞILDI

"Fed'in faiz artırım mesajları piyasalar tarafından anlaşılmasıyla ABD enflasyon verisi yüksek gelmesi halinde, faiz'in 5.25'e kadar önü açık olacağı görülüyor. Dolayısıyla altın satın alınmaya başlandı. Bu durum da altında dip olarak 1750 olarak görülüyor. Çünkü uzun vadeye bakıyoruz.

Genel trende baktığımızda altında uzun vadeli bir yükseliş olacaksa 2000-2500 ons desteği de varsa yatırımcılar 30-40 puan düşüşe bakmaz. Çünkü altın olarak orta ya da uzun vadeye bakıyoruz. Genel trendde bir yükselme varsa aşağı taraflarda 30-40 puanlık düşmelere bakmıyoruz. Altında şu anda bin 70 ve 90 TL'ler alım için iyi zamanlar yaza doğru bin 300 ve bin 500 TL'leri göreceğiz. Altında sert bir yükseliş görebiliriz."

 Altın 1300 TL mi olacak? Uzmanı resmen açıkladı! Altın bu kadar olacak! Hemen buraya bakın, sonra keşke demeyin!

ALTIN YENİDEN NE ZAMAN YÜKSELİR?

Altının ne zaman yükseleceği hakkında yorumda bulunan Kapukaya, "Fed faizi artırmayı bırakıp altın üzerinde baskısı azalırsa, altında sert bir yükseliş göreceğiz" şeklinde konuştu.

Kapukaya, "Dünya piyasalarının beklediği tablo ise enflasyon azalmasıyla Fed'in faizin sonuna geliyoruz cümlesini kullanması" dedi. Bu beklentinin gerçekleşmesi halinde ons altın bugün 1900 dolar seviyesini gram da 1200 TL seviyesini göreceğini belirtti.

Altın bugün ne kadar? 17 Aralık 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durumORTA VE UZUN VADEDE BEKLENTİLER NEDİR?

Uzun vadede altın beklentileri hakkında ise şunları aktardı:

"6 Ay zarfında 2000 ons üzerini tekrar test edeceğini düşünüyorum. Çünkü ABD'nin 0.75'lik faiz farkı kaldı, Ondan sonra 1-2 ay izleyip yavşlatacaktır. Yaza doğru ise ABD faizlerinde 4'lü rakamlara tekrar getirecektir" 

Altın bugün ne kadar? 17 Aralık 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durumALTIN UZUN VADEDE KAZANDIRMAYI SÜRDÜRECEK!

Dünya piyasalarında en büyük etkenin petrol olduğunun altını çizen Kapukaya, "Petrol, 140 dolar seviyelerinden sert bir kayıpla 75 dolara kadar geldi. Enflasyonu düşürecek olan da petroldür. Dolayısıyla petrol düşük kaldığı sürece bütün dünyada rahatlama olacaktır. Fakat Rusya'nın yapacağı hamlelere de dikkat etmek lazım" şeklinde konuştu.

Altında şok eden gelişme! Herkes tek bir rakama kilitlendi! Bunu öğrenen zengin
Dolar sırayla 19 TL, 21 TL ve 23 TL olacak! Net tarihler peş peşe belli oldu! ABD bankası resmen şimdi açıkladı!
Dolar tam bu tarihe kadar yükselecek! Piyasa Kahini İslam Memiş net cevap verdi! Büyük fırsatı kaçırmayın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön