Altın & Gümüş

Altın 4 ay sonra o rakamı görecek! Gram altını olanlar hemen bakın! Her tahmini çıkan İslam Memiş'ten flaş açıklama!

Piyasa kahini olarak bilinen ve yaptığı isabetli tahminlerle dikkat çeken ünlü ekonomist İslam Memiş, altının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. Peki altın yıl sonunda ne kadar olacak? İşte detaylar... Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42,8'den yüzde 60,4'e çıkartmasından sonra da yurt içi piyasalarda hem döviz hem de altın kurunda artış görüldü

Amerikan Merkez Bankası Fed, küresel piyasaların merakla beklediği faiz kararında artırıma giderken dolarda hafif aşağı yönlü bir kırılma yaşandı ancak aktarılan detaylara göre, altında artış gözlendi. 

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42,8'den yüzde 60,4'e çıkartmasından sonra da yurt içi piyasalarda hem döviz hem de altın kurunda artış görüldü.

Piyasa kahini olarak bilinen ve yaptığı isabetli tahminlerle dikkat çeken ünlü ekonomist İslam Memiş, altının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. Peki altın yıl sonunda ne kadar olacak? İşte detaylar...

TGRT Haber'den Deniz Çağıl'ın haberine göre, söz konusu açıklamalar sonrası piyasalarda yaşanan hareketlilikle ilgili önemli açıklamalar yapan Finans Analisti İslam Memiş, bir defa daha uyarıda bulundu. 

Yaptığı açıklamaların yatırım tavsiyesi olmadığına değinen İslam Memiş, 18 liranın üzerinde dolar alacaklara bir kez daha düşünmeleri çağrısında bulunurken gram altının alınmaması gereken seviyeyi de duyurdu.

"NELER OLACAK NELER..."

Yaptığı açıklamada ABD'nin resesyone girdiğini dile getiren İslam Memiş, ABD'de büyüme rakamlarının açıklandığını söyleyerek,  balonun patladığını kaydetti. Memiş yaptığı açıklamada "Teknik olarak ABD ekonomisi resesyona girdi. Gerçek fiyatlamalar gün yüzüne yavaş yavaş çıkıyor. Eylül ayında ne bombalar patlayacak, hep beraber göreceğiz. Şirket iflasları, jeopolitik riskler, resesyon fiyatlamaları, neler olacak neler..." dedi.

"GRAM BİR FIRSAT VERECEK Mİ"

Yaptığı açıklamada altının son bir fırsat vereceğini dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının yanı sıra gümüşün ons fiyatında toparlanmalar olabileceğini kaydetti. Yaptığı açıklamada gram altının 1020 lirada direnç seviyesi olduğunu dile getiren  Memiş, 1000 lira seviyesinden gram altın alınmaması gerektiğini, ağustos ayında son şansın olduğunu ile getirdi. Ağustos ayının şans ayı olduğunu belirten Memiş, 1000 lira altında gram almanın mümkün olacağını dile getirerek, bir fırsat vereceğini söyledi.

İslam Memiş gram altının yıl sonuna kadar 1450 lira olmasını beklediği dile getirerek, altının ons fiyatında 2350 dolar, dolar/TL kurunda beklentisinin 20-21 lira aralığı olduğunu dile getiren İslam Memiş, "Yılın son çeyreğinde, son aylarda bu rakamları bekliyor olacağım. Bin lira seviyesine yükselen gram altında, şöyle bir süreç var, herkes korku ve panikle gram altın almaya koşuyor. Alayım mı soruları, tamamen komedi" dedi.

Altın yıl sonunda kaç lira olacak? Böyle bir rakamı kimse söylemedi! Altın uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk açıkladı

Gram altın ne kadar olacak? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş açıkladı! Ağızları açık bıraktı

Dolar zincirleri kırdı artık özgür! Dolar bugün kaç TL? İşte 31 Temmuz 2022 güncel dolar kuru...