Altın & Gümüş

Altında son dakika! Herkes biliyordu ama artık değişti! Altın yıl sonunda işte bu rakamı görecek! Hemen bakın!

Altın yatırımcıları altının yıl sonunda hangi rakama geleceğini merak ediyor ve araştırıyor. ABD merkezli Goldman Sachs altın tahminini revize etti. Peki altın yıl sonunda ne kadar olacak? İşte detaylar...

Altın tahminlerini revize eden ABD merkezli Goldman Sachs, 1800 dolar seviyelerinde olan ons altının 12 ay sonra 2 bin 500 dolar seviyelerine çıkabileceğini bildirdi.

Peki ünlü banka altınla ilgili hangi tahminleri yaptı? Banka analistleri yatırımcıların gözdesi altın ile ilgili neler söyledi? İşte detaylar...

ABD merkezli Goldman Sachs Mart'ta 3 aylık altın fiyatı tahminini 1950 dolardan 2 bin 300 dolara, 6 aylık tahminini de 2 bin 50 dolardan 2 bin 500 dolara çıkartmıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre, söz konusu banka analistleri altın fiyatına yönelik yukarı yönlü görünümünü korusa da üç ve altı aylık hedeflerini sırasıyla 2 bin 300 dolar ve 2 bin 500 dolardan 2 bin 100 dolar ve 2 bin 300 dolara indirdi. 12 ay sonrası için ise 2 bin 500 dolarlık hedef korundu.

FED ETKİSİYLE Mİ DÜŞÜYORDU?

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan altın, Fed'in faiz artırımından sonra doların toparlanmasına bağlı olarak yönünü yine aşağı çevirmişti. Fakat Goldman, Fed’in faiz artışları sebebiyle altındaki yükselişin yavaşlayacağını  kaydetse de sonunda 2500 dolar tahminine ulaşacağı görüşünde ısrar ediyor.

TOPARLANMA MI BEKLENİYOR?

Konuyla ilgili bazı detaylar veren Goldman ekonomistleri, yaz boyunca ABD’nin büyümesini azaltabilecek, durgunluk risklerini  ve altın yatırım talebini artırabilecek 75 baz puanlık bir artış daha beklediklerini kaydetti.

Analistler konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada “İkinci yarısında gelişen piyasaların altın talebinde bir toparlanma bekliyoruz. Büyük bir likidite şoku olmaması durumunda, mevcut altın fiyatındaki zayıflığı iyi bir giriş noktası olarak görüyoruz” değerlendirmelerini yaptı. 

 

Piyasa Kahini İslam Memiş FED’in faiz kararı sonrası gram altın için ilk kez tahminini açıkladı! Altın alacaklar dikkat

Altında büyük fırtına! Bu rakamları duyan da gören de inanamadı! İşte son dakika altın fiyatları 17 Haziran 2022!

Altın fiyatlarında şok eden rakamlar belli oldu! Bakan bir daha bakıyor! Son dakika altın fiyatları 18 Haziran 2022