02 / 05 / 2024

Altın 4 gün sonra bu kadar olacak!

Altın 4 gün sonra bu kadar olacak!

Altın için flaş açıklama yapıldı! Altın 4 gün sonra bu rakamı görecek! Peki, 4 gün sonra altın fiyatları ne kadar olacak?



Önümüzdeki hafta yapılacak Fed toplantısında, yılın geri kalanında faiz oranlarının sıkılaştırılmaya devam edip etmeyeceğine ilişkin karar açıklanacak.

Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) agresif para politikasını devam ettirmesi ile Spot altın, son aylarda dev hasarlar aldı. Spot Altın, Mart ayında çıktığı zirveden neredeyse yüzde 20 oranında düştü.

 Altın 4 gün sonra bu kadar olacak!

Yatırımcılar, Fed'in 1-2 Kasım'da gerçekleşecek olan toplantısında 75 baz puan, Aralık toplantısında ise 50-75 baz puan, faiz artırmayaı sürdüreceğini öngörüyor. Faizlerin 2023'ün başında yüzde 4,9'da zirve yapmasını bekleniyor.

Bir başka büyük faiz artırma kararından sonra altın piyasasında yeni bir kıyamet kopacak! kargaşanın tetiklemesiyle fiziki altın üzerindeki baskı giderek çoğalacak. Faiz artırma kararları ise yatırımcıları dolara itecek. Dolar piyasanın hakim olarak diğer yatırım araçlarını ezecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön