25 / 08 / 2024

‘Altın alalım mı’ diyenler aman dikkat! Bank of America’dan yatırımcılara son dakika altın tavsiyesi geldi!

‘Altın alalım mı’ diyenler aman dikkat! Bank of America’dan yatırımcılara son dakika altın tavsiyesi geldi!

Bank of America stratejisti Michael Hartnett, yatırımcıların gündeminden düşmeyen altın fiyatlarının rekor seviyelere yakın seyretmesine rağmen yatırımcılara altın almaları tavsiyesi verdi.



Geride bırakmış olduğumuz haftada yatırımcılarına en çok kazandıran altın oldu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yatırımcıların gündeminden düşmeyen ons altının fiyatı 2 bin 500 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyelerini gördü.

Cnbc-e’nin aktardığı habere göre Bank of America (BofA) yatırım stratejisti Michael Hartnett konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamda altın fiyatları rekor seviyelere yakın seyretmesine rağmen yatırımcılara altın almaları tavsiyesi verdi.

Bank of America (BofA) yatırım stratejisti Michael Hartnett,  Perşembe günü yayınlamış olduğu notta, yatırımcılara "merkez bankalarının yaptığı şeyi yapmalarını, altın almalarını" önerdi.

‘Altın alalım mı’ diyenler aman dikkat! Bank of America’dan yatırımcılara son dakika altın tavsiyesi geldi!

Paylaşılan detaylara göre Bank of America (BofA) yatırım stratejisti Michael Hartnett, Federal Rezerv'in önümüzdeki aylarda faiz indirimine gitmesinin gelecek sene enflasyonun yeniden yükselmesine sebep olabileceğini kaydederek, söz konusu bu durumda, altın gibi reel varlıkların, tarihsel olarak enflasyon dönemlerinde güçlü performans gösterdiğine değindi.

YATIRIMCILARIN GÖZDESİ ALTI, ABD TEKNOLOJİ HİSSELERİNİ GERİDE BIRAKAN TEK VARLIK

Yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçları arasında yer alan altın, bu sene yüzde 20 civarında değer kazandı ve S-P 500'ü birkaç puan geride bırakırken teknoloji hisselerinden daha iyi performans gösterdi. Bank of America (BofA) yatırım stratejisti Michael Hartnett, altının ABD teknoloji hisselerini geride bırakan tek varlık olduğunu belirtti.


ALTINDAKİ YÜKSELİŞ YATIRIMCILARIN İLGİSİNİ ÇEKMEDİ

Business Insider’ın aktardığı habere göre ilginç bir biçimde altının bu yükselişi yatırımcının ilgisini çekmedi. En çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer alan altın bu yıl 2,5 milyar dolarlık net çıkış yaşadı, yani yatırımcılar bu rekor ralliden kar elde etme yoluna gittiler. Bank of America (BofA) yatırım stratejisti Michael Hartnett  söz konusu bu durumun sadece merkez bankalarının eşi benzeri görülmemiş altın alımlarıyla açıklanabileceğini söyleyerek, Çin'in merkez bankasının 2023 yılında en büyük altın alıcısı olduğunu kaydetti.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada altının şu anda ikinci en büyük rezerv varlığıdır ve varlık sınıfları arasında hisse senetlerine en düşük korelasyona sahip olduğunu kaydeden Bank of America (BofA) yatırım stratejisti Michael Hartnett, yatırımcılara IAUM ve GLDM gibi altın ETF'lerini değerlendirmelerin tavsiye etti. 

 

Belediyelerden Kocaeli ve Gaziantep’te satılık 3 arsa! Büyükşehirlerde imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

Pandeminin ardından hareketlenen müstakil konut üretimi yavaşlıyor!

'Emekli olsam kaç lira maaş alırım' diyenler sakın duymadım bilmiyordum demeyin! İşte emekli maaşı hesaplama ekranı!


Geri Dön