04 / 05 / 2024

Altın alanlara satanlara 5 ay uyarısı! Kuyumcular açıkladı! Altın yaz aylarında bu kadar olacak! 

Altın alanlara satanlara 5 ay uyarısı! Kuyumcular açıkladı! Altın yaz aylarında bu kadar olacak! 

Altın fiyatları son dönemde yeniden yükselişe geçti. Ons altın tekrar 2.000 doların üzerine çıkarken, gram altın fiyatı için de destek oluşturdu. ‘Altın düşecek mi, yükselecek mi?’ sorusuna cevap arayan yatırımcılar için kuyumculardan bir uyarı bir de yeni bir tahmin geldi. 



Son dönemde altın fiyatları dünya genelinde yükseliş trendinde. Özellikle Covid-19 pandemisi ile birlikte ekonomik belirsizlikler artarken, yatırımcılar güvenli liman olarak görülen altına yöneldi. Ayrıca, düşük faiz oranları ve enflasyon endişeleri de altın talebini artıran diğer faktörler arasında yer alıyor. Altın fiyatlarındaki yükselişe baktığımızda, son bir yılda yaklaşık %20, son beş yılda ise yaklaşık %60 oranında artış kaydedildi. Geçtiğimiz günlerde ons başına 2.000 doların üzerine çıkan altın fiyatları, son 6 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Altın fiyatlarındaki yükselişin devam edip etmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Özellikle pandeminin seyrine ve ekonomik toparlanmaya bağlı olarak altın fiyatlarındaki dalgalanmalar sürebilir. Bununla birlikte, uzmanlar enflasyon endişelerinin artması ve düşük faiz oranlarının devam etmesi durumunda altının yükselişinin devam edebileceği görüşünde.


Geri Dön