16 / 05 / 2024

Altın alıp satacaklar 22 Mart’a dikkat! Fiyatı üç katına çıkabilir!

Altın alıp satacaklar 22 Mart’a dikkat! Fiyatı üç katına çıkabilir!

Öğleden sonra ons altında yaşanan yükseliş ile gram altın fiyatı rekoruna oldukça yaklaştı. İki analist önümüzdeki süreçte altında yükseliş sürecek mi sorusuna çok net yanıt verdi.



ABD ve Avrupa’daki bankacılık krizi altın fiyatlarına destek verirken altının onsu kısa süre içinde yüzde 5’in üzerinde arttı. Ons altın tekrar 1900 doların üzerine rahat bir şekilde yerleşirken, gram altın fiyatı da yeni rekorları zorlamayı sürdürüyor. Dün 1940 dolara kadar artan ons altın şu sıralarda 1918 dolardan işlem görüyor. Altının gram fiyatı ise 1.181 lirayı görmesinin ardından bugün 1.168 TL’den değerleniyor. Çeyrek altın 1.912 lira, Cumhuriyet altını 8.005 lira ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 1.143 liradan satışa sunuluyor.

Altın alıp satacaklar 22 Mart’a dikkat! Fiyatı üç katına çıkabilir!

ALTIN İÇİN KRİTİK TARİH 22 MART

Piyasalar, Silicon Valley Bank (SVB) ve Signature Bank’ın ani başarısızlıklarını kontrol altına almak amacıyla harekete geçen ABD düzenleyicilerinin etkisini sindirmekle ilgilenirken, altın güvenli liman olmayı sürdürüyor. Ama daha da önemlisi, altın fiyatları ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırım beklentilerinin tekrar fiyatlandırılması ile yön buluyor.

İşte detaylar...


Geri Dön