16 / 05 / 2024

Altın almayanlar hemen ona koşsun. Daha rekorunu tam kırmadı. Analistlerden flaş açıklama

Altın almayanlar hemen ona koşsun. Daha rekorunu tam kırmadı. Analistlerden flaş açıklama

Altın fiyatları tam gaz yükselmeye devam ederken hala altın alamayan vatandaşlar nasıl bir yatırım yapabileceklerini merak ediyor. Analistlerden flaş bir açıklama da çok geçmeden geldi.



Altının rekor yükselişleri sonrası değerlendirmelerde bulunan Orhan Karanfil, "Altın rekorlar kırmaya devam ediyor. Altın güvenli ve iyi bir yatırım aracı. Diğer emtialara göre biraz geride bile kaldı diyebiliriz. Gümüşe de talep artıyor ve fiyatları artış yönünde" dedi.

Altına olan ilgiyle birlikte son dönemin popüler yatırım araçları arasında yer alan gümüşün kilogram fiyatı Kapalıçarşı'da 22 bin 300 lirayı gördü. Uzmanlar ilerleyen dönemde gümüşe olan talebin artmasıyla fiyatların yukarı yönlü hareket edebileceğini öngörüyor.

Altının şu anki yükselişinin hem ons fiyatının artması hem de dolar kurunun artmasıyla ilgili olduğunu aktaran Karanfil, "İç piyasasındaki talebe göre de fiyatlar artış gösterebilir. Altın ve gümüşe talep çok yüksek, peynir ekmek gibi satılıyor. Gram altın fiyatları ilerleyen dönemde de yükselişini sürdürebilir. Altın diğer emtialara göre fiyat anlamında daha geride kaldı. Uzun vadede altın her zaman güvenli limandır" ifadelerini kullandı.

GÜMÜŞ DAHA REKOR KIRMADI

Analistler tarafından yapılan değerlendirmeye göre gümüş fiyatları daha tavanı görmedi. Önümüzdeki günlerde gümüş fiyatlarının ciddi oranda yükselmesi bekleniyor. 

 


Geri Dön