05 / 07 / 2024

Altın borcu olanlar ve altın almayı düşünenlere ucuz altın uyarısı! Altının gram fiyatı bakın nereye kadar çıkacak?

Altın borcu olanlar ve altın almayı düşünenlere ucuz altın uyarısı! Altının gram fiyatı bakın nereye kadar çıkacak?

Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre 1,3 kayıpla 903 bin liradan tamamladı. Altın fiyatlarındaki düşüş FED'in doları güçlendirmek ve ülkedeki enflasyonu aşağı çekmek için atacağı adımlardan etkilenecek.



Dövizdeki hareketlilik altın fiyatlarını da yakından ilgilendiriyor. Piyasa uzmanları altın almak isteyenlere ve altın borcu olanlara "Bir an önce borcunuzu kapatın ypksa piyasada ucuz altın bulamayacaksınız" uyarısı yaptı.

ALTIN FİYATLARINDA NELER OLACAK?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bütün merkez bankalarının enflasyon karşısında çaresiz kaldığını belirterek, “Fed, açıkça bizim sorunumuz enflasyon ve bunu düşürmek için tüm enstrümanları kullanacağız, diyor. Yıl içinde 2 ya da 3 kez 50 baz puanlık faiz artırımına gidecek. Fed, nereye gideceğimizi bilmiyoruz, diyor. Fed’in doların değerini artırması bizi doğrudan ilgilendiriyor. Altının fiyatı onsla yani dolarla hesaplandığı için ister istemez gram altını etkileyecek. Düğün yapacaksanız ucuz bir altın bulamayacaksınız. Altın borçlanmayın, iki katı ödersiniz. Bankaların makas aralıkları açık. Al-satın önüne geçildi. Merkez bankaları bu süreci devam ettirecek" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön