17 / 06 / 2024

Altın, borsa, dolar.... Hangi yatırım aracını tercih edenler ne kadar kazandı? 

Altın, borsa, dolar.... Hangi yatırım aracını tercih edenler ne kadar kazandı? 

Piyasalar hareketli bir haftayı geride bırakırken yatırımcılar da hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki hangi yatırım aracını tercih edenler ne kadar kazandı? 



Piyasalar hareketli bir haftayı geride bırakırken yatırımcılar da hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Paylaşılan detaylara göre yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan Borsa haftanın son işlem gününde rekor tazelerken, gram altın da performansı ile yüzleri güldürdü.

Peki geçtiğimiz hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? Dolar kuru yatırımcılarına kazandırdı mı? Çeyrek altın yatırımcılarına ne kadar kazandırdı? Gram altın fiyatları arttı mı? İşte kalem kalem hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığı ile ilgili detaylar...

Paylaşılan detaylara göre Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 4,16, dolar/TL yüzde 0,04, euro/TL yüzde 0,76, altının gram fiyatı yüzde 1,76 oranında değer kazandı.

Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen BIST 100 endeksi, en düşük 10.036,41 ve en yüksek 10.652,28 puanı gördü ve haftayı, önceki hafta kapanışına göre yüzde 4,16 değer kazanıp 10.643,58 puandan tamamladı.

Altın, borsa, dolar.... Hangi yatırım aracını tercih edenler ne kadar kazandı? 

GRAM ALTIN 2 BİN 491 TL'YE YÜKSELDİ

Yine açıklanan rakamlara göre Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 1,76 artış göstererek 2 bin 491 Türk Lirası'na cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 1,15 artarak 16 bin 302 Türk Lirası'na çıktı.

ÇEYREK ALTIN 4 BİN 90 TL'YE YÜKSELDİ

Geçen hafta sonu 4 bin 44 Türk Lirası şeklinde olan çeyrek altının satış fiyatı, 4 bin 90 Türk Lirası'na yükseldi.

Bu hafta ABD doları yüzde 0,04 değer kazanıp 32,2300 Türk Lirası'na avro yüzde 0,76 artışla 35,0060 Türk Lirası'na yükseldi.

Yatırım fonları bu hafta yüzde 0,67 ve bireysel emeklilik fonları yüzde 0,99 değer kazandı.

Ayrıca kategorilerine göre bakıldığı zaman da yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 2,24 ile "Kıymetli Maden" fonları oldu.
 

Arazi yatırımı yaparken bunlara dikkat! Uzmanından altın niteliğinde tavsiyeler geldi!

Garanti BBVA Mayıs 2024 emekli promosyonunda son dakika! Ay sonuna kadar başvuranın hesabına 15 bin TL yatırılıyor! 

Arazi yatırımı yaparken bunlara dikkat! Uzmanından altın niteliğinde tavsiyeler geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön