Ekonomi

Altın bu inanılmaz seviyelere ulaşacak!

Haftanın son işlem gününde yatırımcılar ve altın almak isteyenler altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Gram altın şu dakikalarda 794,57 lira, çeyrek altın 1,300 lira, yarım altın ise 2,601 liradan satışa sunuluyor.Altın almak isteyenler ve yatırımcılar altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğunu merak ediyor

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın fiyatları sabahın erken saatlerinden itibaren anlık olarak takip ediliyor. Altın almak isteyenler ve yatırımcılar altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğunu merak ediyor.

Merkez Bankası dün faiz kararını açıkladı ve faiz oranını sabit tutmasının ardından döviz kurları sakin seyir halinde işlem görüyor. Döviz kurlarının sakin seyir halinde olması altın fiyatlarına da yansıdı. Ons altının bugün 1,832 seviyelerinde işlem görüyor.

Peki altın fiyatları ne olacak? Altın düşecek mi, yükselecek mi? 2021’in son haftalarında yaşanan yükselişin ardından piyasaların düşeceğini öngören ekonomistlerden Necmettin Batırel, altın fiyatları ile ilgili tahminlerde bulundu...

 

Necmettin Batırel, altın fiyat tahminleri ile gündeme geldi. Ekonomist Batırel altın yatırımcılarının beklemesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca, gram altın için 1.000 lira, ons altın için ise 2.000 doların üzerinde tahminlerde bulunuyor.

Ekonomiste göre altın 1.050 lirayı aşabilir

Kriptocoin'de yer alan habere göre; Ekonomist Necmettin Batırel, ABD Merkez Bankası'nın faiz artıracağı haberlerine vurgu yaparak, ABD'nin "güven vermediğini" söylüyor. 26 Ocak'ta gerçekleşecek ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı merakla beklenirken, Batırel'e göre merkez bankası bu tarihte faiz artıracak. Faiz artırmanın “son çare” hamlesi olduğunu söyleyen ekonomiste göre, faiz yüksek olursa maliyetler artacak.

Batırel açıklamalarına şu çarpıcı ifadelerle devam etti...

 

 

Altın yatırımcılarının beklemesi gerektiğini düşünen Batırel, ABD tahvillerinin "elden çıktığını" ve bu nedenle kıymetli metalin bundan olumsuz etkilendiğini belirtiyor. Ancak altının enflasyona karşı koruma özelliğinden dolayı Fed'in faiz artırımı gibi bir durumda ons başına 2.200-2.400 dolar seviyelerine çıkabileceğini tahmin ediyor. Kıymetli maden yatırımcılarının şu anda beklemesi gerektiğini iddia eden ekonomiste göre düşük fiyattan satın alınabilir. İleride gram altının 1.050 lirayı geçebileceğini düşünüyor.

Altında büyük fırtına geliyor!

Bitcoin çakıldı! 38 bin doları test etti!

Merkez Bankası kararı sonrası dolarda son durum!

Döviz piyasasında sakin seyir görülüyor!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?