30 / 04 / 2024

Altının değeri azaldı, gayrimenkul değer kazandı!

Altının değeri azaldı, gayrimenkul değer kazandı!

Sabah Gazetesi ekinde yer alan habere göre; Altın yatırımcısı için kayıp yıl olarak geçen 2013'te, gayrimenkul alımı değer kazandı. Nitelikli, kaliteli konutlara yatırımcının ilgisi her geçen gün artıyor.



Ekonomistler 1999 yılından bu yana altının ilk defa bir seneyi değer kaybıyla tamamlayacağı konusunda öngörülerde bulunuyor. İnşaat sektörü temsilcileri ise nitelikli ve kaliteli konutlara her geçen gün daha fazla yatırımcının ilgi gösterdiğini kaydetti. Yatırımcıların gelişmekte olan bölgelerdeki gayrimenkulleri tercih ettikleri de vurgulandı. 


Nereye yatırım yapmalı?

Dünya piyasalarının son dönemde çalkantılı bir durum seyrettiğini ifade eden Özdoğan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mansur Özdoğan, bu durumun Türkiye gibi gelişmekte olan piyasaları öncelikli olarak etkilediğini söyledi. Özdoğan, mevcut hassasiyet ve kırılganlık içerisinde tasarruflarını yatırıma dönüştürmek isteyenlerin, haklı olarak kendilerine "neye yatırım yapacağını" sorduğunu dile getirdi. Özdoğan, "ABD Merkez Bankası FED'in, parasal genişleme programını sonlandıracağı yönündeki açıklamalar başta olmak üzere küresel piyasalardaki hareketlilikle değer kaybeden altının, yatırım aracı olarak son dönemlerde gözden düştüğü aşikar. Tam da bu konuda tasarruf sahiplerinin önüne diğer bir geleneksel yatırım aracı olan gayrimenkul çıkıyor" dedi. 


Doğru proje kesinlikle kaybetmiyor

Ankara'nın önemli semtlerinden olan Oran'da yükselen "One Tower Kule Konut ve AVM" projesi dahil, birçok projenin altında imzası bulunan Pelit Yatırım İnşaat Ltd. Şirketi sahibi Ahmet Pelit ise, son bir yılda konut fiyatlarının yüzde 20-25 değer kazandığını, altının ise yüzde 15 değer kaybettiğini hatırlattı. Bu rakamlara bakıldığında, gayrimenkulün yüzde 40 daha fazla kazandırdığını bildiren Pelit, "Gayrimenkul, doğru proje olduğu zaman kesinlikle kaybettirmiyor, hatta üzerine koyuyor. Yatırımcı kazançlı bir yatırım için yeni başlayan doğru projelere yönelmeli. Doğru lokasyonda, geleceği olan ve temel aşamasındaki projelere yatırım yapma fırsatının asla kaçırılmaması gerekiyor" diye konuştu. 


Sabah Gazetesi


Geri Dön