16 / 05 / 2024

Altın Değerinde Düşüş: Yatırımcılar Endişeli!

Altın Değerinde Düşüş: Yatırımcılar Endişeli!

Altın, bankacılık krizine dair endişelerin hafiflemesiyle birlikte geçici olarak 2 bin dolar seviyesini aştı ancak daha sonra tekrar geri çekilerek bu seviyenin altına düştü.



Küresel piyasalarda risk iştahı artarken, güvenli limanlar ise geriledi.

Bankacılık sektöründe tam bir çöküş korkuları hafiflerken, Çarşamba günü Fed'in faiz kararı takip edilecek.

Altın, yeni haftanın ilk işlem gününde 2.000 doları test etti; ancak risk iştahındaki artışla birlikte ikinci işlem gününde 1.971 dolara kadar geriledi. Aynı zamanda gram altın da Pazartesi günü rekor kırdıktan sonra 1.210 TL seviyelerinde işlem gördü.

Altın Değerinde Düşüş: Yatırımcılar Endişeli!

Yatırımcılar, Fed'in yaklaşık yüzde 70 olasılıkla 25 baz puanlık bir faiz artışı yapacağını düşünüyor.

ABD'de bankacılık krizi yaşanmadan önce, birkaç bölgesel bankanın iflas etmesi ve Credit Suisse'in sorunları nedeniyle, 50 baz puanlık bir faiz artışı beklentisi öne çıkmıştı. Ancak bu gelişmeler sonrasında, daha düşük bir faiz artışı hatta Fed'in artışı durdurabileceği beklentileri de dile getirilmeye başlanmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön