28 / 08 / 2024

Altın Değerinde Düşüş: Yatırımcılar Endişeli!

Altın Değerinde Düşüş: Yatırımcılar Endişeli!

Altın, bankacılık krizine dair endişelerin hafiflemesiyle birlikte geçici olarak 2 bin dolar seviyesini aştı ancak daha sonra tekrar geri çekilerek bu seviyenin altına düştü.



Pazartesi günü, değerli metal bankacılık krizinin yol açtığı güvenli varlık talebi artışıyla birlikte ons başına 2 bin doların üzerine kısa bir süre çıktı. Geçtiğimiz hafta altın da yüzde 6,5'lik bir artış göstererek, 2020 Mart ayından bu yana en büyük haftalık yükselişini kaydetti.

Altın Değerinde Düşüş: Yatırımcılar Endişeli!

Pandemi sırasında yaşanan parasal genişleme, değerli metallerin değer kazanmasına neden oldu. Ancak Fed'in yüksek enflasyonu kontrol altına almak için agresif faiz artışlarına gitmesi sonrasında bu metallerin değerinde gerileme görüldü.

2023'ün başlarında enflasyonun düşüşe geçtiğine dair veriler, değerli metallerin yeniden değer kazanmasını sağladı. Ancak bu yükseliş, Fed'in enflasyonla mücadelesinin henüz sona ermediği yönündeki açıklamalarıyla kısa sürede sona erdi.

Halkbank ve Vakıfbank'tan peş peşe sermaye artırım kararı!
Evren Devrim Zelyut'tan yatırımcılara nefes aldıracak hamle! Dolarda ve borsada yabancı planı!
Bankacılık Dünyasının Kâbusu: ABD Tarihinde En Büyük 10 Banka Çöküşü!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön