28 / 04 / 2024

Altın, dolar, borsa, bitcoin... Mert Başaran 2023'te en çok kazandıranları açıkladı!

Altın, dolar, borsa, bitcoin... Mert Başaran 2023'te en çok kazandıranları açıkladı!

Ekonomist Mert Başaran sosyal medya hesabı X'ten 2023 yılında en çok kazandıranları açıkladı. Peki 2023'te en çok altın mı, dolar mı, borsa mı, bitcoin mi kazandırdı? 



Yeni yıla sayılı günler kala elinde parası olan yatırımcılar yılın son yatırımcılarını yapmaya devam ediyor. Kimileri yatırımlarını altına kimileri ise döviz ve borsaya yaptı. Ekonomist Mert Başaran X sosyal medya hesabından hangi yatırımının kazandırdığını oranlarla açıkladı. İşte Mert Başaran'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Mert Başaran @MertBasaran_inv

2023 te en çok kazandiranlar,(tl bazi)
%307 ile bitcoin,
%120 ile Nasdaq(aft,yay gibi fonlar)
%80 ile altin
%58 ile dolar
%44 bist 100
Tuik enflasyon %62 (kasim)
Enag enflasyon %129 (kasim)
Dolar geçen yılda enflasyon altındaydı bu sene de,bist gecen sene çok artmıştı busene eksi


yatırımcı @cgzel35 adlı takipçi borsayla ilgili şu ifadeleri kullandı: ''Borsa da eksi 530 bim zarar. Borsaya milleti çektiler sonrası malum ortada. İyi şirket bilanço teknik analiz falan dinlemiyorlar. #yeotk artı %4 eksi %8 oldu. Tüm enerjiler aynı şekil. Tüm hisseler aynı zirvelerinden sert düşüşler.  Güçlü şirketler dahil. Borsaya insanları çektiler sonuç ortada'' dedi.

Uğur @ugur_cklr ise  ''Arkadas vallahi anlamiyorum HEM DEVLET KAZANSIN DİYORLAR ALTIN DOLAR ALINMASIN İSTİYOLAR HEMDE YERLİ FONLARA VERGİ ARTIŞI HABERLERİ YAYILIYOR BİRDE YERLİ HİSSELERDEN VERGİ ALINIYOR BİR FONA BİRDE VERGİ CİKARSA KİM NİYE ALSIN BUKADAR RİSKLİ VE GETİRİSİ BÖYLEYKEN KİM GİRER'' diyerek isyan etti. 


Barış enşen @ennsenbaris ise altının en çok kazandıracak yatırım aracı olduğunu söyleyerek '' 2024 de altın iyi fiyatlama yapacak gibi gözüküyor BIST i biliyorum onun yaptığı belli değil'' ifadelerini kullandı.


Akbaba @Akbabaolmsn ''Keşke enflasyon olmasaydı . Bist artmasaydı. Bistin artmış hali enflasyonun gerisinde kaldı. Çünkü AKP inanılmaz bir endeks mühendisliği yapıyor….. Artmayan çok hisse var 2022’den bu yana. Buna Bist 30’da dahi.'' dedi. 


DODO @dodoboz34 ise altın yatırtımı için hangisinin daha doğru bir tercih olduğunu sordu: ''Hocam şu ALTIN ‘in ne olduğunu söyleseniz.Ons mu,gram mı,cumhuriyet mi,Reşat mı ? Ons da söylediğiniz gibi bi getiri yok,diğerlerindeki artış zaten USD kaynaklı .bence verdiğiniz altındaki artış bu bilgi hatalı ,saygılar''

Altın yatırımcılarına müjde! Gram altında yeni rekor! Gram, çeyrek, Cumhuriyet altını kaç TL? 23 Aralık altın fiyatları

Gram altında yeni rekor: 2 bin lirayı geçti! Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Geri Dön