13 / 05 / 2024

Altın es verdi, 'Bu fiyatın üzerinde sakın almayın' diyen İslam Memiş'ten 2 yeni seviye geldi! 

Altın es verdi, 'Bu fiyatın üzerinde sakın almayın' diyen İslam Memiş'ten 2 yeni seviye geldi! 

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında başı çeken gram altın yükselişine ara verdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın için 2 rakam verdi.



Son günlerde yatırımcılar tarafından oldukça yakından takip edilen altın fiyatları yükselişine es verdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 2 bin 223 dolar seviyesi ile rekor kıran ons altın 2 bin 175 dolara kadar geriledi. Buradan esen ters rüzgar ve dolar kurunda yaşanan gerilemeyle altın gram fiyatı düştü. Piyasalarda yaşanan hareketlilik sonrası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de çok önemli bazı açıklamalar yaparak alım fırsatı seviyesini 2 rakam vererek duyurdu. 

İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı islam Memiş'in konu ile ilgili o açıklamaları...

Gündemden düşmeyen altın fiyatları bu hafta gördüğü rekor seviyeler sonrası yükselişini bir parça da olsa sınırladı. Ons altın 2 bin 175 dolara kadar gerileme gösterirken, altın gram fiyatı DA iç piyasada 2 BİN 247 TL'den işlem görüyor. Altın piyasasında yaşanan ve yatırımcılar tarafından da merakla takip edilen bu son duruma ilişkin kritik yorumlar yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, alım fırsatı seviyelerini rakam vererek tek tek duyurdu.

Altın es verdi, Bu fiyatın üzerinde sakın almayın diyen İslam Memiş ten 2 yeni seviye geldi! 

İSLAM MEMİŞ'TEN SON DAKİKA ALTIN ANALİZİ

Yatırımcıların yakından takip ettiği isimler arasında bulunan ve açıklamaları da gündeme bomba gibi düşen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dikkat çeken altın analizi yaptı.


SERT YÜKSELİŞLER-SERT DÜŞÜŞLER GÖRÜLDÜ

İslam Memiş'in açıklamaları şu şekilde:

"ABD Merkez Bankası (Fed) güvercin tonda açıklama yaparak faiz indirimi sinyallerini verdi. Fed faiz kararı sonrası ons ve gram altında agresif yükselişler yaşanırken daha sonra ise sert düşüşler görüldü.


"ONS ALTIN TARAFINDA BALON PATLADI"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da 500 baz puan faiz artırımı yaptı. Şahin tutumunu gösterdi. Ons altın çok hızlı bir şekilde yükseldi. 2 bin 150 dolar seviyeleri kadar teknik olarak düzeltme yapması gerekli ki yükselişler sağlıklı bir şekilde olsun. Fakat Fed faiz kararı sonrası ons altın 2223 dolar seviyesine kadar hızlı bir atak yaptı. Sonrasında bu balon patladı. Ons altın 2 bin 174 dolara kadar indi.

Altın es verdi, Bu fiyatın üzerinde sakın almayın diyen İslam Memiş ten 2 yeni seviye geldi! 

İŞTE ALTIN BEKLENTİSİ

2 bin 160-2 bin 154 dolar destek seviyeleri var. Eğer söz konusu bu seviyeler aşağı yönlü kırılırsa 2125 dolar beklentimiz gerçekleşir.

Gram altın resmi kur tarafında 2 bin 350 lira. Serbest piyasa dün 2548 lira seviyelerine kadar çıktı ve adeta rekor kırdı. Sonrasında ise 50 TL'den fazla satış dalgası görüldü.


ALTIN GRAM FİYATI ALIM FIRSATI İÇİN 2 YENİ SEVİYE

2 bin 500 lira üzerinde sakın gram altın almayın. Ons altın 2 bin 125 dolara kadar gerilirse karşısındaki gram altını o gün de alabilirsiniz. 2 bin 160 dolar karşısındaki gram altını da yüzde elli alabilirsin.


"AY SONUNA KADAR SAKİN BİR ALTIN PİYASASI OLACAK"

Cuma gününki haftalık kapanışlar önemli. Ay sonunda kadar daha sakin bir altın piyasası göreceğiz.


Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

ABD'de ikinci el konut satışları şubat ayında beklentilerin üzerinde arttı!

Bakan Işıkhan açıkladı, tarih verdi! Emeklilerin banka promosyonları 28 Mart'ta hesaplara yatırılmaya başlanacak!


Geri Dön