27 / 04 / 2024

ABD'de ikinci el konut satışları şubat ayında beklentilerin üzerinde arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları şubat ayında beklentilerin üzerinde arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, şubat ayında yüzde 9,5 artış ile beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, son bir senenin en fazla artışı gerçekleşmiş oldu!



Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR), şubat ayına ilişkin ikinci el konut satış verilerini açıkladı. Buna göre, ülkede ikinci el konut satışları, şubatta mevsim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 9,5 artarak 4,38 milyona kadar yükseldi.

Şubat 2023'ten bu yana en yüksek aylık artışın kaydedildiği ikinci el konut satışlarına ilişkin piyasa beklentisi 3,95 milyon seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi. İkinci el konut satışları, ocakta yüzde 0,8 artışla 4 milyon olarak kaydedilmişti.

Ülkede ikinci el konut satışları, şubatta geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 3,3 kadar azalmış oldu. ABD'de ikinci el piyasasında medyan konut fiyatları, şubatta art arda 8'inci ayda yıllık bazda artış gösterdi ve yüzde 5,7 yükselerek 384 bin 500 dolara kadar çıktığı kaydedildi.

ABD de ikinci el konut satışları şubat ayında beklentilerin üzerinde arttı!

Açıklamada görüşlerine yer verilen NAR Başekonomisti Lawrence Yun, ek konut arzının piyasa talebini karşılamaya yardımcı olduğunu belirterek, "Konut talebi nüfus ve istihdam artışına bağlı olarak istikrarlı bir şekilde artıyor, fakat buna göre belirtilen satın almaların gerçek zamanlaması da mevcut mortgage oranları ile daha geniş stok seçenekleri tarafından belirleneceği."kaydedildi.

MORTGAGE KREDİSİ NE DEMEKTİR?

Mortgage kredisi, bir evin belirlenmiş olan değerinin bir bölümünü peşinat olarak ödenmesi yapılması durumudur.  Bu yapılan ödemeden sonra da kalan miktar, geri kalan zamanda ödenecek şekilde taksitli olarak alınmaktadır. Aynı zamanda bu süreçte yapılacak olan ödeme planı da faiz oranına, kredi rakamı ve geri ödeme süresine bağlı olarak değişmektedir. Burada iki tür faiz oranı uygulanmaktadır. Sabit faiz oranı ve değişken faiz oranı şeklindedir.

Amerika'da mortgage faizleri yüzde 7'ye kadar yaklaştı ve başvurular azaldı!

ABD'de mortgage başvuruları artışını sürdürdü!

ABD'de mortgage başvuruları geçen haftaya oranla yükselişte!

ABD'de mortgage başvuruları üst üste üçüncü haftasında da düştü!

ABD mortgage faizi iki ay sonra yeniden yükseldi 

Geri Dön