Altın & Gümüş

Altın fiyatları atağa geçti! Altın ne zamana kadar yükselecek? Uzmanlardan altın değerinde açıklama geldi...

Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş şuan için devam ediyor. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki yükselişin ne zamana kadar devam edeceğini merak ediyor. Uzman isimlerden altının yönü ile ilgili önümüzdeki günler için ''altın değerinde'' açıklamalar geldi...  Altın fiyatları FED tutanaklarına rağmen seyrini korumaya devam ediyor

Yatırımcılar ve altın almak isteyenler; altın fiyatları ne zamana kadar yükselecek? Altın yatırımı için doğru zaman mı? Altın almalı mıyım, bozdurmalı mıyım? Altın düşer mi? gibi kritik soruların cevaplarını merak ediyor. 

Altın fiyatları FED tutanaklarına rağmen seyrini korumaya devam ediyor. Altın fiyatlarının yönünü değiştirecek iki tane senaryonun karşımıza çıktığını söyleyen uzmanlar altın fiyatlarındaki dalgalanmalın belli bir süre daha devam edeceğini söyledi. Peki altın fiyatları hangi senaryolarda düşer, hangi senaryolarda yükselir? Altın fiyatları yıl sonunda ne kadar olur? İşte ''altın değerinde'' açıklamalar...

 

Commerzbank analistleri, “Doların sağlam duruşu ve yüksek reel faiz oranları, şu anda altında yükselişi engelliyor. Yine de artan reel faiz oranlarına rağmen altının yerini koruması güç göstergesidir” diyor.

ANZ Bank da “Jeopolitiğin piyasaya hakim olması nedeniyle güçlü doların etkisi azalacak. Altının yıl boyunca 1.900 dolar seviyesinin üzerinde kalmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya’ya göre, jeopolitik riskler muhtemelen kısa vadeli birincil itici güç olacak ve bu, altının bu işlem aralığını 1.900-1.950 dolarda tutacak. Analist, fiyatların buradan muhtemelen 1.975 dolara bile gidebileceğini belirtiyor.

Altın fiyatlarının yönünü etkileyen iki senaryo karşımıza çıkıyor. Altın fiyatlarını düşüren faktörler, ve altın fiyatlarını yükselten faktörler.  Altın fiyatları nasıl düşer, nasıl yükselir? İşte tüm detaylar...

ALTINDA İKİ SENARYO VAR: BİRİNCİSİ YÜKSELTEN FAKTÖRLER 

Yüksek emtia fiyatları ve ücret fiyat spirali enflasyonun beklenenden daha fazla yükselmesine neden olabilir. Ukrayna'daki durumun düzelmemesi veya daha da kötüsü çatışmanın gerekleşmesi altın fiyatlarını önemli ölçüde destekler. Altın boğalarının bu senaryoda yukarı yönlü hareket ederek n ons başına 2 bin dolar seviyesini geçebilir.


İKİNCİ SENARYO: ALTINI DÜŞÜREN FAKTÖRLER

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; dolar kurunun önümüzdeki haftalarda yükselmesi, altının son kazanımlarını tersine çevirebilir. Rusya-Ukrayna gerginliğinin hafiflemesi enflasyonu yavaşlatabilir ve yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altının  cazibesini azaltabilir. Rusya, rubleyi savunmak için altının bir kısmını tasfi ye etmeyi başarırsa, bu durum fiziksel altın arzını önemli ölçüde artıracak ve fiyatları aşağı çekecektir. 1.900 dolar desteğinin kırılması halinde, böyle bir senaryoda ayılar 1.850 dolar hedefine yönelebilir.

Altın ve Para piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise döviz ve altın ile borçlanılmaması gerektiğini söyledi. Nisan ayında altın fiyatlarında düşüş yaşanabileceğini söylerken mayıs ayında altının atak yapacağı öngöürüsünde bulundu ve şunları söyledi:Nisan ayında altın, dolar uçacak hikayelerini rafa kaldırın. Zaten bir tuzak vardı işledi. Yüksekten herkese aldırdılar. Yüksekten alan kaybetti. Nisan ayında ben döviz ve emtia tarafında düşüş öngörümü devam ettiriyorum." Memiş, gram altın ve ons altın fiyatlarındaki geri çekilmenin devam edeceğini söyledi. Ons altının 1.900 dolar seviyesinin altına, gram altının ise 900 TL altına sarkmasının mümkün olabileceğini kaydeden Memiş, “Gümüş ise gram tarafında 11 TL altına düşebilir. Bunlar da alım fırsatı olabilir” ifadelerini kullandı. 

Altın yükselişe geçti! Gram altın, çeyrek altın kaç lira? 9 Nisan 2022 altın fiyatları...

Altın fiyatları yükseliyor! 8 Nisan 2022 son dakika altın fiyatları!