Ekonomi

Altın fiyatları için dikkat çeken uyarı! Düzeltme yapılabilir!

Güvenli liman olması sebebiyle altın fiyatları üç ayın en yüksek seviyesini gördü. Fakat, uzmanlara göre çoğalan jeopolitik gerilimler, değerli metal olan altında sürdürülebilir bir teklifi getirecek. Peki uzmanlar gelişmeleri nasıl yorumluyor? Altın değerlenecek mi?  

Ons altın ve döviz kurlarında yaşanan değişimlerin yansımalarının görüldüğü altın fiyatları yatırımcıların ve uzmanların yakın takibinde. 

Altın yatırımcıları altının değerlenip değerlenmeceğini merak edip araştırmalarını hızlandırırken, uzman isimlerden her geçen gün değerli metalle ilgili dikkat çeken açıklamalar geliyor. 

Peki altın fiyatları ne olacak? Değerli metal altın jeopolitik gerilimlerden nasıl etkilenecek? Uzmanlar altın için ne diyor? İşte tüm ayrıntılar..

Altının portföylerdeki yeri “hayati”

Geçtiğimiz günlerde editör Neils Christensen, Blue Line Futures’ın baş piyasa stratejisti Phillip Streible ile beraber bir yayın kayda aldı. 

Yayının konuğu ise Dünya Altın Konseyi’nin (WGC) baş piyasa stratejisti John Reade oldu. Üçlü, küresel pazardaki durumla ilgili son gelişmeleri masaya yatırdı. Reade, güvenli liman şeklinde görülmesi nedeniyle değerli metal altın için olumlu olduğuna, fakat çatışmanın hızlıca çözülmesi halinde fiyatların keskin bir düzeltmeye uğrayabileceğine dikkat çekti. 

Reade, kısa vadeli fiyat volatilitesine odaklanılmasının yerine, Dünya Altın Konseyi’nin araştırmasının altının her türlü portföy için hayati bir çeşitlendirmede rol oynadığına vurgu yaptı. Uzman, şöyle konuştu:

"Birleşik Krallık, Avrupa ve Avustralya, Rusya ve Singapur’da altındaki stratejik yatırım durumlarını inceledik. Bu ülkelerin her biri için tipik bir portföyde olabilecek varlıkları karşılaştırdığımızda, çok benzer sonuçlar gördük. Portföyünüzde yüzde 4 ile belki daha yüksek yüzde 10’u arasında bir yerde altının bulunması, riske göre düzeltilmiş getirileri artırmak için en uygun görünüyor."

Altın piyasası iyi bir yerde mi?

Kriptokoin'de yer alan habere göre; değerlendirmeler, borsada işlem gören ürünlerle ilgili yatırım talebinin fiziki talebin gerisinde olması sebebiyle getiğimiz sene altının ilginç bir eğilim görmesinin üzerine oldu. WGC, altın piyasasıyla ilgili hazırladığı senelik analizinde, ETF’lerden 173 ton altının tasfiye edilmesi sebebiyle değerli metalle ilgili fiziksel talebin 2021 yılında yüzde 10 yükseldiğini ve 4.021 tona çıktığını belirtti. 

2022 yılının geri kalanı değerlendirildiğine, Reade, Fed’in bu sene 7 defa faizleri artırabileceği olasılığıyla karşı karşıya olsa bile altın piyasasının iyi bir yerde olduğunu düşündüğünün altını çizdi. 

“Bence önümüzdeki iki aydan iki yıla kadar piyasalarda çok ilginç zamanlar geçireceğiz,” diye konuşan Reade, altın ve bitcoinle ilgili olarak da iki varlığın tamamen farklı olduğuna dikkat çekti. Kripto para birimlerinin bir portföyün getirisinde iyileştirmeler yaparken, aynı zamanda risk ve volatilite de eklediğinin altını çizdi.

Altın fiyatları tırmanışa geçti! Fiyatlar ne olacak?

Herkese 50 bin TL kolay kredi müjdesi! Milyonları sevindiren haber geldi!

TOKİ'den büyük fırsat! 129 konut ve 145 iş yeri satışa sunuldu!

AK Parti'de kripto varlık toplantısı!

Sektör temsilcilerinden uyarı: Ev fiyatları yüzde 60 zamlanacak!

Dolar devri sona eriyor! Elinde doları olanlar...

Erken emeklilik için kritik tarih! Dilekçe verin, hemen emekli olun!

Akaryakıt fiyatlarında KDV indirimi müjdesi! Benzin ve LPG fiyatları ne kadar düşecek?