02 / 10 / 2024

Altın fiyatlarında analistler tavsiyeyi resmen verdi! Elinde altını olan herkes kesinlikle bunu yapmalı

Altın fiyatlarında analistler tavsiyeyi resmen verdi! Elinde altını olan herkes kesinlikle bunu yapmalı

Altın fiyatlarıyla ilgili yaşanan yeni gelişmeler altın yatırımcılarını da heyecanlandırdı. Analistlerden altın yatırımcılarına hayati olarak nitelendirilebilecek seviyede bir tavsiye geldi.




ANALİSTLERDEN ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYE GELDİ

Altın fiyatlarında bu gelişmeler bir yana yaşana dursun, analistlerden de konuyla ilgili altın değerinde tavsiyeler geldi. Analistler elinde altını olan vatandaşların kesinlikle şimdi elden çıkarmaması gerektiğini aksi takdirde zarar edebileceklerini belirtti. Analistlere göre gram altındaki yükselişin bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Gram altın için önümüzdeki günlerde verilen hedef ise 1100 TL seviyelerinde. 

ALTINDA SON BİLGİLER

Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel 1.063 liraya çıkarak rekor seviyeye yükselen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,62 değer kazancıyla 1.059 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.063 liradan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.702 lira, Cumhuriyet altını da 7.016 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı şu sıralarda önceki kapanışının hemen altında 1.772 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası ( Fed ) yetkililerinin enflasyon konusunda daha alınacak önemli bir mesafe bulunduğuna işaret etmesi ve resesyon sinyallerinin artması ile yatırımcıların temkinli davrandığını söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in aralık toplantısında yüzde 81 ihtimalle 50 baz puan, yüzde 19 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağının öngörüldüğünü aktaran analistler, gelecek dönem resesyon sinyali olarak kabul edilen ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ile 3 alık hazine bonosu getirisi arasındaki farkın ise eksi 20 baz puanda bulunduğunu vurguladı.

Analistler, bugün yurt içinde bütçe dengesi, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde büyüme ve ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin açıklanacağını kaydederek, Fed ve Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin yatırımcıların odağında olduğunu dile getirdi. Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.750 doların destek konumuna gelebileceğini belirten analistler, 1.790 doların direnç olarak öne çıktığını ifade etti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön