15 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında FED düşüşü! Altın yatırımcıları ne kadar kaybetti? İşte detaylar…

Altın fiyatlarında FED düşüşü! Altın yatırımcıları ne kadar kaybetti? İşte detaylar…

ABD Merkez Bankası’nın (FED), 28 yılın en sert faiz artışını yaptıktan sonra altın fiyatlarında neler oldu? İşte detaylar...



POWELL’İN AÇIKLAMALARI SONRASI ALTIN YATIRIMCILARI RAHATLADI

Çarşamba günü 1808 dolardan işlem gören ons altın, faiz kararının açıklanması sonrası FED Başkanı Jerome Powell’in açıklamalarıyla birlikte yükselişe geçti. Powell, gelecek toplantıda 50 veya 75 baz puanlık bir faiz artışına gidilebileceğini aktarırken, bu büyüklükte faiz artırımının sürekli olmayacağını kaydetti. 

Powell’in açıklamaları sonrası FED’in, gelecek toplantısında daha büyük oranlı bir faiz artışına gitmeyeceği anlaşıldı ve bu durum, ons altın fiyatını yükselten ana sebep oldu. Ons altın, çarşamba günü 1841 dolara kadar yükseldi.

Altın fiyatlarında FED düşüşü! Altın yatırımcıları ne kadar kaybetti? İşte detaylar…

Perşembe günü ons altın 1857 dolar seviyesine kadar yükselirken, cuma günü düşüşe geçti ve haftayı 1839 dolardan tamamladı.  

Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ise ons altın, altın yatırımcılarına yüzde 1,71 oranında kaybettirdi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön