04 / 07 / 2024

Altın için geri sayım! Tik, tak, tik, tak… Zaman akıyor!

Altın için geri sayım! Tik, tak, tik, tak… Zaman akıyor!

Altın için geri sayım başlatıldı. Zaman akıyor, o gün geldiğinde her şey çok farklı olacak. Analistler bir biri ardına açıkladı. İşte bütün detaylar…



Yatırımcılar, Fed'in 1-2 Kasım'daki toplantısında 75 baz puan, Aralık toplantısında ise 50-75 baz puan, faiz artırmaya devam edeceğini düşünüyor. Faizlerin 2023'ün başında yüzde 4,9'da zirve yapmasını bekleniyor.

Bir başka büyük faiz artırma kararının ardından altın piyasasında yeni bir fırtına kopacak! kargaşanın tetiklemesi ile fiziki altın üzerindeki baskı giderek çoğalacak. Faiz artırma kararları ise yatırımcıları dolara itecek. Dolar piyasanın hakim olarak diğer yatırım araçlarını ezecek.

Altın için geri sayım! Tik, tak, tik, tak… Zaman akıyor!

Altın yatırımıcı, altını tekrar güvenli liman olarak görmeden önce, Fed’in faiz artışlarında bir duraklama ya da son verme konusunda bir ipucu bekliyor. Bu yüzden altına güven artmadan önce fiyatlarda genel bir düşüş meydana gelecek. Gerçekleşecek her hangi bir ralli ise satış yeme riskini artıracak.

Peki, değerli metallerde son durum ne? Altın fiyatlarında son durum ne? İşte 26 Ekim 2022 piyasalarda son durum….


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön