19 / 05 / 2024

Altın ile ilgili kan donduran tahmin! Bu rakamı duyanların ağzı kulaklarına vardı!

Altın ile ilgili kan donduran tahmin! Bu rakamı duyanların ağzı kulaklarına vardı!

Küresel piyasalarda hareketli zamanlar yaşanıyor. Altında bir kritik eşiğin daha üzeri test edilirken, gram altında da yeni rekor izlendi. ABD'de ücret artışlarının ılımlılaştığını gösteren istihdam bilgilerinin sonrasında Fed'e ilişkin beklentiler değişirken, dolarda aşağı yönlü baskı yaşandığı gör



Geçtiğimiz hafta rekor üzerine rekor kıran gram altın fiyatı yeni haftada da yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Gram altın haftanın ilk gününde bin 130 lirayı görerek yine rekor tazeledi. Öte yandan ons altın 1881 dolara kadar yükselerek 8 ayın zirvesini test etti. Altın ve pazar eksperi İslam Memiş, pazarlardaki dinamikliği değerlendirdi. Memiş, seçim dönemine yani mayıs-haziran aylarına kadar altının 1500 lirayı bulabileceğini ifade etti.

Altın ile ilgili kan donduran tahmin! Bu rakamı duyanların ağzı kulaklarına vardı!

ABD İŞ GÜCÜ PİYASASI ALTINA YÖN VERDİ

 ABD’deki işsizlik oranı son verilere göre yüzde 3,6'dan yüzde 3,5'e geriledi. Piyasa beklentisi işsizlik oranının aynı kalacağı şeklindeydi. ABD’de iş gücü piyasasının toparlanmaya başlaması ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranını daha yavaş artırabileceği beklentilerini güçlendirdi. Bu gelişme ise altın fiyatlarının hızlı yükselmesine sebep oldu.

Peki, altın ne kadardan işlem görüyor? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön