02 / 05 / 2024

Altın kısa vadede 2000 lira olacak! İslam Memiş açıkladı

Altın kısa vadede 2000 lira olacak! İslam Memiş açıkladı

Altın fiyatlarında flaş gelişme. Beklentilerin tersine rekora giden altın fiyatları için kritik tahmin geldi. Rekor seviyelere yükselen altında yükselişin devam edip etmeyeceği merak konusu. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için 2000 lirayı işaret etti.



Jeopolitik risklerle yeniden yükselen altın fiyatlarında tüm tahminler altüst oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni rotayı belirledi. Uzman isim, gram altında 2.000 TL üstü için tarih verdi.

ALTIN TÜM RAKİPLERİNİ GERİDE BIRAKTI
Dolar ve Borsa'ya oranla en çok kazandıran yatırım aracı olan altın, rekor seviyelerini gördü. Ons altın 1810 dolardan 1997 dolara hızlı bir yükseliş yaparak son 3.5 ayın zirvesine çıkarken,  gram altın ise 1602 TL'den, 1798 TL'yi aşarak rekor yeniledi. 

Bu hafta yüzde 7'ye yakın kazandıran gram altın ekranın aksine Kapalı Çarşı'da ise 1.857 TL'yi görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Cumhuriyet altınının satış fiyatı 12.035 TL'ye, Çeyrek altın 2.940 TL'ye, yarım altın 5.821 TL'ye, Ata altın 12.547 TL'ye yükseldi.

Borsa İstanbul, nisan ayından bu yana en büyük haftalık kaybını yaşarken, yatay seyreden dolar kurunda kazançlar sınırlı kaldı. 

ALTIN FİYATLARINDA YENİ ROTA
Altın fiyatlarında yaşanan rekor yükselişin ardından yatırımcılar yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Konuyla ilgili olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dikkat çeken yorumda bulundu. 

Altın fiyatlarını etkileyen en önemli faktörün jeopolitik riskler olduğunu belirten uzman isim bu nedenle Orta Doğu ve çevresinden gelecek haber akışlarının piyasa için önemli olacağını söyledi. Yatırımcıların bu süreci iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen İslam Memiş, "Orta ve uzun vadede altın fiyatları gerçek bir ekonomik krizi fiyatlamaya başladığı zaman, yani gerçek bir savaş riskini fiyatlamaya başladığı zaman ons tarafında 2 bin dolar seviyesinin üzerinde ataklar göreceğiz. Gram altın tarafında da 2 bin TL seviyesinin üzerinde ataklar göreceğiz. Bu süreç de çok uzak değil gibi duruyor. Gelişmeler onu gösteriyor. O yüzden elinde altın bulunduran yatırımcısının da satış için çok acele etmemesi gerekiyor" dedi.

“DOLAR ZAYIFLARSA, ALTIN ÇOK İYİ İŞ YAPAR"
Altın fiyatlarında yükselişi sadece İslam Memiş beklemiyor. Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) Baş Stratejisti John Reade doların zayıflaması ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine gitmesi olasılığının desteğiyle altın fiyatları 2024 yılında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkabileceğini söyledi.

Reade, Barselona'da düzenlenen LBMA Küresel Kıymetli Madenler Konferansı'ndaki yuvarlak masa toplantısında yaptığı konuşmada, "Fed faiz indirimine başladığında altın iyi performans gösterecek. Dolar zayıflarsa, altın çok iyi iş yapar" dedi. Reade, altın fiyatlarının şu anda yüksek olduğunu ve herhangi bir yükselişin değerli metali desteklemeye yardımcı olan yüksek bir tabandan geleceğini de sözlerine ekledi.


Geri Dön