Ekonomi

Altın mı, dolar mı, konut mu, borsa mı? 5 yılda hangisi ne kadar kazandırdı? 

Pek çok kişi hangi yatırım aracına yatırım yapması gerektiğini araştırırken, KapHaberleri de resmi sosyal medya hesabı üzerinden dolar, altın, konut ve borsadan örnek vererek, 5 yılda hangisinin ne kadar kazandırdığını açıkladı.

Ekonomide durgun bir seyrin yaşandığı 2024 yılının ilk 6 ayında hangi yatırım aracının kazandırdığı da geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Yeni yıl öncesi yüksek beklentilerle yatırımlarını belirleyen yatırımcıların kimisi umduğunu bulurken kimisi ise büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 2024'ün ilk 6 ayında döviz ve konut yatırımcısı için işlerin pek iyi gittiği söylenemezken yüzde 53'lük kazanç sağlayan yatırımlar da oldu. Yatırımcıların gözdesi doların geçtiğimiz yıllardaki hızlı artışı bu yılın ilk 6 ayında yaşanmadı. Euro'da yılın ilk 6 ayında yatırımcılar için zayıf kalırken, gram altın yılın ilk 6 ayında iyi bir performans göstererek resmen zirveye çıktı. 

Pek çok kişi hangi yatırım aracına yatırım yapması gerektiğini araştırırken 238,3 bin takipçili KapHaberleri resmi sosyal medya hesabı https://x.com/HisseHaberleri üzerinden yaptığı paylaşımda dolar, altın, konut ve borsadan örnek vererek, 5 yılda hangisinin ne kadar kazandırdığını açıkladı.

5 yıl önce 1 milyon tl paranız olsaydı bugün ne kadar olurdu?

#Dolar 4 milyon TL
#GramAltın 5 milyon TL
#Konut 7 milyon TL
#İsmen 89 milyon TL
#Doas 81 milyon TL
#Tttak 50 milyon TL
#Alark 45 milyon TL
#Pgsus 28 milyon TL
#Cimsa 27.5 milyon TL
#Oyakc 22 milyon TL
#Tukas 21.5 milyon TL
#Mgros 21 milyon TL
#Akcns 20.5 milyon TL
#İsgyo 20 milyon TL

KapHaberleri'nin paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Akaryakıt fiyatlarına 1 lira 47 kuruş indirim geldi, tabelalar değişti! Güncel benzin, motorin, LPG liyatları 25 Temmuz!

KİPTAŞ'tan hiç evi olmayanlar için sabit taksitli konut müjdesi!  Ali Kurt resmen açıkladı!

Altın fiyatlarında 7 şiddetinde deprem! Bir anda düştü! İşte gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatları!