28 / 04 / 2024

Altın piyasasında şok gelişme! Altına kota getirildi, kaçakçılık başladı!

Altın piyasasında şok gelişme! Altına kota getirildi, kaçakçılık başladı!

Dün Hakkari'de 221 kilogram gümrük kaçağı külçe altın ele geçirildi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise altın ithalatının yasaklanmasının yanlış bir karar olduğunu söyleyerek  meydana gelen olayın buna bir örnek olduğunu söyledi. 



Altın ithalatına getirilen sınırlamanın yanlış bir uygulama olduğunu söyleyen ekonomist Tunç Şatıroğlu, dün Hakkari'de 221 kilogram gümrük kaçağı külçe altının ele geçirilmesinin bunun  sonucu olduğuna vurgu yaptı. Altın ithalatına getirilen kotanın yanlış bir karar olduğunu vurgulayan Tunç Şatıroğlu sosyal medya hesabı X'ten bu uygulamanın yanlış bir karar olduğunu bir kez daha dile getirdi. Dün Hakkari'de ne olmuştu? Önce onu hatırlayalım. 

HAKKARİ'DE 221 KG KAÇAK KÜLÇE ALTIN ELE GEÇİRİLDİ

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Hakkari'de 221 kilogram gümrük kaçağı külçe altın ele geçirildiğini, 3 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hakkari'de kaçakçılığa yönelik operasyon düzenlendiğini belirtti.

Yerlikaya dün meydana gelen kaçakçılıkla ilgili şunları kaydetti: "Kaçakçıların ve sahteciliğe bulaşanların enselerindeyiz. Milletimizin destek ve dualarıyla onlara göz açtırmayacağız.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Yüksekova ilçesinde yakalanan bir aracın çeşitli bölgelerinde zula yapılarak gizlenmiş halde bulunan 221 adet her biri 1 kilogram ağırlığında yabancı ülke menşeli altın ele geçirildi.

Operasyonda 3 şüpheli yakalandı." dedi. Yerlikaya'nın açıklaması üzerine Şatıroğlu sosyal medyadan konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

İşte Tunç Şatıroğlu'nun paylaşımı ve takipçilerden gelen yorumlar....


Tunç Şatıroğlu @TuncSatiroglu
Kota koyarak altın ithalatının yasaklanmasının yanlış bir karar olduğunu ve bunun kaçakçılık gibi hiç istenmeyen gelişmelere yol açacağını videomda anlatmıştım.

Maalesef yanlışta inat devam ediyor.

İslam Memiş altın almak isteyenleri uyardı! Yarından itibaren altın fiyatları böyle olacak!

Altın zirveden inmiyor! Altın alıp satmak isteyenler dikkat! 28 Şubat Kapalıçarşı altın fiyatları

Geri Dön