18 / 05 / 2024

Altın rekor kıracak. Herkes tek bir şey bekliyor. Altında bomba tarih verildi

Altın rekor kıracak. Herkes tek bir şey bekliyor. Altında bomba tarih verildi

Altın fiyatları vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde ne kadar olacağı da araştırılıyor. Altın fiyatlarında herkes tek bir detay beklemeye başladı. İşte İslam Memiş'in altın fiyatları hakkındaki açıklaması.



ABD Merkez Bankası FED politika faizi beklentileri karşılayarak 25 baz puan artırıldı. Bu da neredeyse 2007 yılından bu yana ilk defa en yüksek seviye olan 5-5, 2,5 aralığına yükselmiş oldu. FED Başkanı Jerome Powell, faiz artışlarını durdurma yönüne ilişkin bir karar alınmadığını ifade eden Powell, “Enflasyon yüksek kalırsa faizleri düşürmeyeceğiz” dedi.

Altına ilişkin yorumları da dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şunları söylemişti:

“Dilediğimiz zaman piyasaları etkileriz mantığıyla sözlü müdahalesine devam edecek.(Fed) Ancak çok yakında bir mortgage krizi patlayacak. Bir bankacılık krizine karşı, enflasyona karşı Fed’in yapabileceği bir şey yok. Sadece Türkiye’yi kast etmiyorum, tüm dünyada rakamlar ortada, gerçekler ortada. Dünya ekonomileri iyi bir yere gitmiyor. Özellikle Çin-Tayvan arasındaki gerilim benim için önemli. Kafkaslardan gelen veri akışı da benim için önemli”

 


Geri Dön