17 / 05 / 2024

Altın tahviline ilk gün 15 milyon liralık talep!

Altın tahviline ilk gün 15 milyon liralık talep!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, " Altın tahviline ilk gün yaklaşık 15 milyon lira civarında talep geldi" dedi. Vatandaşların bu ilgisi kuyumcuları da harekete geçirdi.



Altın tahviline ilginin büyük olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, " İlk gün yaklaşık 15 milyon lira civarında talep geldi" dedi. 


Şimşek faizler konusunda ise “Cumhurbaşkanımız haklı olarak bize diyor ki; ‘faizler yüksek.’ Faizler yüksek çünkü bizim fon talebimiz yüksek" diye açıklamada bulundu. Şimşek "Sermaye piyasaları gelişirse ve derinleşirse, reel sektörün bankalara olan bağımlılığını azaltırız. Başından sonuna kadar o çaba içindeyiz” diye konuştu. 


KUYUMCULAR DA ARACI OLMAK İSTİYOR 


Hükümet yastık altındaki 100 milyar dolar değerindeki altını ekonomiye kazandırmayı amaçlıyor.  Buna bağlı olarak başlattığı altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası programına vatandaşların yoğun ilgi gösterdi. Bu ilgi kuyumcuları da harekete geçirdi.


Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Çavuşculu,  "Uygulamanın kuyumcular üzerinden yapılmasının uygun olacağı düşüncesindeyiz. Yeni sistemde tüketici mağdur edilmeyecek. Altınlar, Hazine garantisinde devletin kasasına girecek” diye konuştu.  




Star


Geri Dön