19 / 05 / 2024

Altın ve dolar 2 gün sonra bu kadar olacak! Kritik haberler peş peşe geldi

Altın ve dolar 2 gün sonra bu kadar olacak! Kritik haberler peş peşe geldi

Altın ve döviz piyasasında bu hafta nefesleri kesen iki kritik gelişme yaşanacak. Bu gelişmelerin ardından altın ve doların yönü belli olacak.



ALTIN VE DOLAR 2 GÜN SONRA...

Piyasalarda merakla beklenen FED faiz kararı 2 gün sonra açıklanacak. FED'in faiz kararında yüzde 75 baz faiz artışı yapması kesin gözü ile bakılıyor. 

Bu gelişmenin ardından doların yükselmesi beklenirken altın fiyatlarının ise  aşağı yönlü düşmesi bekleniyor.

Dolar endeksi geçen hafta yüzde 0,6 artışla 109,6 seviyesinin kapanmasının ardından bugün 109,9'a yükseldi.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3,45 bandında dengelendi. Dolar/TL paritesi geçen hafta yüzde 0,1'lik artışla 18,2555'ten tamamlamasının ardından, bugün 18,2740'tan işlem görüyor.

Analistler, küresel çapta enflasyon ve resesyon endişelerini besleyen gelişmelerin devam etmesi halinde böyle bir ortamda yatırımcı fiyatlamalarında merkez bankalarının aksiyonlarının belirleyici olmaya devam etmesi öngörülüyor.

FED toplantısında yine agresif bir faiz artırımına gideceği beklentisi altın fiyatını aşağı yönlü baskılıyor. Fed'in faiz en az 75 baz puan artıracağı ve Başkan Powell'ın daha fazla faiz artırımına ihtiyaç olduğu mesajını tekrarlaması beklenen FOMC toplantısı öncesinde uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 1.666 dolar/ons seviyelerine kadar düştü.

Geçtiğimiz hafta ons altındaki düşüşe paralel olarak gram altın fiyatı 972 liraya kadar  düşmüştü. Haftanın ilk işlem gününe 983 liradan başlayan altının gram fiyatı yönünü aşağı çevirerek 978 liradan işlem görüyor.

Altın fiyatlarında son dakika! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın bugün ne kadar? 19 Eylül 2022 altın fiyatları

Altını gelecek 6 ay boyunca büyük bir tehlike bekliyor! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön