Ekonomi

Altın ve dolar için kritik gün geldi ki çattı! Elinizde altın ve dolar gerçek değerini bulacak! İşte detaylar!

Altın ve doların kaderi için gözler FED kararına çevrildi. Yatırımcılar faiz kararı ile birlikte yeni fiyatları nasıl şekil alacağını merak ediyor. İşte detaylar!ABD tüketici enflasyon verileri ile sıkılaştırma politikasına devam edip etmeyeceği merak ediliyor

FED'den gelen şahin söylemi ile birlikte Kasım ayından beri altın fiyatlarındaki yükseliş dikkatle takip ediliyor. ABD tüketici enflasyon verileri ile sıkılaştırma politikasına devam edip etmeyeceği merak ediliyor. 2023 yılının sonlarına doğru ise faiz indirimi olup olmayacağı netlik kazanacak.

İşte haberin detayları...

ABD VERİLERİ ALTIN FİYATINA ETKİ EDECEK!

Altın fiyatları ile ilgili kritik açıklamalarda bulunan Ekonomist İslam Memiş, altının dolara verdiğini geri alacağını belirtti. Necmettin Batırel ise altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş beklediğini söyleyerek, “ABD TÜFE'sinin tahminlerin gerisinde kalması ile ons 1810 dolara yükselebilir. Gram altın 1100 liraya koşuyor" diye konuştu.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞ SEYRİNE DEVAM EDİYOR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasasında görülecek olan fiyatlar hakkındaki yorumlarını dile getirdi. FED, İngiltere Merkez Bankası ve Euro Bölgesi bankalarındaki faiz kararlarının bu hafta oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Memiş, 50 baz puanlık faiz indirimi yapılmasını beklediklerini aktardı.

Amerika'da enflasyon verilerinin açıklanacağını dile getiren Memiş, küresel piyasaların pozitif bir sayı ile haftayı sonlandırabileceğinin altını çizdi. Borsa İstanbul 100 endeksinin yüzde 4 civarında arttığını belirten Memiş, 5200 puan seviyesinde yer aldığını söyledi. İslam Memiş, “Geçen haftaki kayıplarını tekrar geri aldı. Küresel piyasalardaki hem enflasyon beklentisi hem 50 baz puanlık faiz beklentisi ile beraber borsadaki yükselişin devam ettiğini görüyoruz" dedi.

ALTINDA MANİPÜLASYON VAR

Altında sakin ve yatay bir seyir olduğunu dile getiren İslam Memiş, ons altın tarafında 1.790 dolar seviyesine gelindiğini açıkladı. Gram altının da 1087 TL seviyesinde olduğuna değinen Memiş, pozitif beklentilerin sürdüğünü söyledi. Gümüş açısından da değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, 14 TL seviyesinde görüldüğünü vurguladı. Pozitif beklentinin devam ettiğini söyleyen İslam Memiş, değerli metalleri yükselişe bu hafta boyunca devam edeceğini ifade etti. Memiş altın ve gümüş fiyatlarının 2022 yılında çok fazla baskılandığına vurgu yaptı.

Akaryakıt fiyatları yeni yılda ne kadar olacak? Dünyaca ünlü iki bankadan kritik petrol tahminleri! İşte detaylar!

Doğalgaz yardımı ne zaman yatar? Doğalgaz yardımı nakit mı verilecek?

Tarım ve Orman Bakanlığı 1200 personel alımı yapıyor! İşte Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları!