Kent Haberleri

Dolar fırlayacak diyordu! Selçuk Geçer doların gerçek değerini ilk kez açıkladı! Bu rakamı görenlerin feleği şaştı!

Doların füze gibi fırlayacağını söyleyen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar almak veya satmak isteyenler için doların gerçek değerini ilk kez açıkladı. Bu rakamı görenlerin feleği şaştı!  Bu rakamı görenlerin feleği şaştı! İşte o rakam

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomsit Selçuk Geçer, enflasyon rakamlarının ocak, şubat ve mart aylarında yükselmeye devam edeceğini söyleyerek, doların gerçek değerini ilk kez açıkladı.Bu rakamı görenlerin feleği şaştı! İşte o rakam...

DOLARIN GERÇEK DEĞERİ İLK KEZ AÇIKLANDI!

Selçuk Geçer, asgari ücrete yüzde 54,66 oranında zam yapıldığını belirterek doların şuanki gerçek değini açıkladı: “Gördünüz mü, asgari ücret Cumhuriyet tarihinin en yüksek dolar gelirini elde ediyor” diyorsunuz. Burada şunu da söyleyeyim; yüzde 38'lik bir kesim asgari ücretle çalışıyor.

Asgari ücret 457 dolara denk geliyor ama dolar kurunu biz 18 TL olarak görüyoruz oysa yılbaşından bu yana TL gerçek enflasyon oranında değer kaybetmiş olsa şu anda dolar kurunun 24 TL olması gerekiyor.'' dedi.

Enflasyon rakamlarına göre doların şuanda 24 TL olması gerektiğini savunan Geçer; ''Sizin dolarınız zaten 18 TL, üreticinin, sanayicinin ya da ticaret erbabının doları 18 TL değil ki.

Onlar maliyetlerini minimum 24 TL'den yapıyor, ya da 30 TL'den yapıyor. Çünkü adam malını satacak ve yerine tekrar mal koyacak, bu riski niye alsın ki? Doğal olarak maliyetlerini 24-25 TL'ye yapıyor ve bu da fiyatların yukarıya çıkmasını beraberinde getiriyor. Ama halkın asgari ücreti ve enflasyonu, aynı zamanda dolar kuru hep düşük seviyelerdeymiş gibi görünüyor. Gıda üreticisi de, yurt dışından Türkiye'ye mal satanlar da doları 24 TL'den hesaplıyor, yoksa zarar eder bu işten.'' ifadelerini kullandı.

DOLARDA SON DURUM!

Son dakika dolar kuru küçük ve büyük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL kuru haftanın üçüncü işelm gününe aşağı yönlü başladı. Dolar kuru seneyi, değer kayıpları ile kapatmaya hazırlanıyor.

Dolar endeksi bugün 104,55 seviyesinden işlem görüyor. Dolar/TL kuru alış fiyatı 18,23 lira, satış fiyatı ise 18,83 liradan işlem görüyor. Euro dolar endeksi bugün 1,0629 seviyesinde değerleniyor. Aynı dakikalarda euro/TL alış fiyatı 19,97 lira, satış fiyatı ise 20,023 seviyesinden işlem görüyor.

Altın fiyatları Putin rüzgarına kapıldı! 1 gram bile altını olanlar koşun! Rekor göründü! 28 Aralık altın fiyatları

Dolar 2 gün son tam olarak bu kadar olacak! Elinde doları olanlar için rakam verildi! Herkes hazır olsun!

20 TL'ye dayanan euro önümüzdeki günlerde resmen böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu olanlar hemen bakın!

1.100 TL'ye yükselen gram altın tepetaklak oldu! Görenlerin gözleri yuvalarından fırladı! Ters köşe! Çabuk bakın!