07 / 05 / 2024

Altın ve dolarda kritik süreç! Kısa süreli düşüşler olabilir!

Altın ve dolarda kritik süreç! Kısa süreli düşüşler olabilir!

Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu haftalık piyasa değerlendirmesini yaptı. Dolarda yaşanan artışa ilişkin ilgi çeken yorumlar yapan Şatıroğlu, önümüzdeki haftalarda kısa süreli düşüşlerin yaşanabileceğini belirtti! İşte dolar ve altın yatırımcılarını ilgilendiren o kritik yorum...



Altın ve dolarda kritik süreç! Kısa süreli düşüşler olabilir!

DOLARIN YÜKSELİŞİ SÜRECEK

Karar Gazetsi'nde yer alan habere göre; Dolar/TL'nin 16,47 devam edeceğini söylen Şatıroğlu, engelleme çalışmaları olduğunu belirterek "Aslında dolar kuru fazla gitti. Türkiye şartlarında değil. Naci Ağbal zamanlarında biz 7'li rakamlar konuşuyorduk. Faiz indirimleri konuşulmadan 8'li rakamlar konuşuyorduk. Şimdi 16 seviyelerine geldik. Aşırılık var elbette." dedi.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, doların düşemeyeceğini ve aşırı bir artış yaşanacağının altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü enflasyon daha da artmasını bekliyoruz. Yapacak bir şey yok. Enflasyonu düşürecek adım atılmadığını da görüyoruz. KDV indirimleri hikaye. Bunlarla enflasyon düşmez. 1 ay etkisi olur. Yapısal bir durum yok orada. Dolayısıyla dolar artacak. Ama bugün artar ama yarın. Dolar yerine ne alınabilir? Euro ve Sterlin hakkında yaz sonuna kadar analiz yapmıyorum. Çünkü çok karışık. O toplara girmiyorum. Bu konuda yardımcı olamayacağım."

 Altın ve dolarda kritik süreç! Kısa süreli düşüşler olabilir!

ALTIN VE GÜMÜŞTE DURUM KRİTİK 

Altın ve gümüşte durumun ilginç olduğunu söyleyen Tunç Şatıroğlu, "Amerikan 10 yıllıklarda bir miktar düşüş geldi. Henüz hareketli ortam kalmış değil. Yönünü aşağı çekmesi bizim için iyi durum. İkinci konu ise dolar endeksi. Yükseldikten sonra tekrardan sata döndü. Zayıf bir tepkisi oldu. Biraz da aşağı seviyeleri bize gösterebilir. 99 seviyeleri iyi olur inerse. Bu durum değerli metaller için olumlu. Bundan sonra belirsizliği çok daha artıracak durumlar var. Tarım dışı istihdam verisi var. Bu açıklandığı zaman piyasa veri açıklandığı zaman ve sonrasında yön değiştiren bir piyasa. Yarın piyasa kapanacak ondan sonra altın durumuna bakacağız. Altın tarafını Amerikan on yıllıklar ve dolar endeksi destekliyor. Gümüş ise 22'nin üzerine çıktı. Orada da aynı hikayeler var. Yarın ki Tarım Dışı İstihdam verisinden sonra gümüş ve altın iyi seviyeler bekliyoruz. Gümüşte asıl yükselişler başlayacak. Başta altın düşebilir. Ama değerli metallerimizde yükseliş olacak. Yarın açıklamalar olacak. İyiden piyasa karışacak. Böyle piyasa olmaz " şeklinde konuştu.

Altında enflasyon şoku! Aman dikkat! İki hafta sürecek!

Altcoinlerde ralli fırsatı! Kripto para yatırımcıları dikkat!

Migros'tan uygun fiyatlı Xiaomi Redmi Note 10 Pro! Sakın kaçırmayın! İşte 3 Haziran 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön