05 / 05 / 2024

Altın ve gümüşte ibre tersine döndü! Altın ve gümüşü olanlar hemen baksın! Fiyatlar yükselecek mi, düşecek mi?

Altın ve gümüşte ibre tersine döndü! Altın ve gümüşü olanlar hemen baksın! Fiyatlar yükselecek mi, düşecek mi?

Altın ve gümüş fiyatları, önceki seansta yaşanan keskin düşüş sonrasında dolar rallisindeki duraklamanın etkisiyle haftanın ilk gününde artış gösterdi. Peki altın ve gümüşte düşüş sürecek mi? Altın yükselecek mi? İşte ayrıntılar...



Hafta boyunca açıklanacak makroekonomik verilerin yatırımcı fiyatlamalarında etkili olacağı öngörülüyor. Diğer taraftan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) aralık toplantısında 75 baz puanlık faiz artışına gideceği öngörülerinin güçlenip güçlenmeyeceği de fiyatlamaları etkileyecek. 

Sözcü'de yer alan habere göre; altın normal şartlarda enflasyona ve ekonomik belirsizliklere karşı bir koruma şeklinde görülse de yükselen Fed faizleri, yatırımcıyı herhangi bir faiz getirisi sunmayan değerli metal yerine faiz getirisi yükselen dolara yönlendiriyor. 

Finans şirketi Kotak Securities’in emtia araştırma biriminin Başkan Yardımcısı Ravindra Rao konuya ilişkin açıklamasında “Altın, beklenenden daha fazla gelen ABD TÜFE baskısının ardından geçen hafta sert hareketlere tanık oldu. Küresel büyüme görünümünün kötüleşmesi güvenli liman alımlarını düşük seviyelerde de olsa artırabilir” ifadelerini kullandı.

Altın ve gümüşte ibre tersine döndü! Altın ve gümüşü olanlar hemen baksın! Fiyatlar yükselecek mi, düşecek mi?

Gümüşte ise geçen hafta sert satış dalgasının gelmesinsert satış dalgasının gelmesinden sonra yatırımcının düşük fiyatlardan alım yönlü hareket etmesi gümüş fiyatlarında yükselişe neden oldu. Gümüşte satış baskısı geçtiğimiz haftanın son işlem gününde etkili olmuş, değerli metal günü yüzde 3,28 kayıp yaşayarak, ons başına 18,26 dolardan tamamlamıştı. 

Gümüş haftanın ilk işlem gününde düşük seviyelerden yapılan tepki alımlarıyla cuma günü yaşadığı kayıpları telafi ederken haftanın ilk işlem gününde ons başına 18,90 dolar seviyelerini gördü. Değerli metalde günlük yükseliş yüzde  3,4'e ulaştı. 

Tacirler Yatırım Günlük Bülten’deki analizde uzmanlar gümüşte yaşanan artışın kalıcı olmayabileceğine dikkat çekti. "Gümüş fiyatları bu sabah saatlerinde 18,46 seviyesinden işlem görüyor. Hafta içerisinde geri çekilen fiyatları en yüksek 20,19 ve en düşük 18,09 seviyelerini test ederek kapanışı 18,26'dan yaptı" denilen bültende kısa vadeli teknik göstergelerin kanal üzerindeki hareketin kalıcı olmayabileceğine ve gümüşün düşüş eğilimini koruyabileceğine ilişkin sinyal verdiği ifade edildi. 

Altın bilezik fiyatları resmen dibi gördü! Kuyumcular doldu taştı! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatlarına acil bakın

Son dakika... Altın güvenli liman olarak cazibesini artırdı

Gram altının 1.050 TL olacağı tarih belli oldu! Pür dikkat bakın! Son tünele giriliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön