14 / 05 / 2024

Altın ve petrolün yükselişindeki sır ortaya çıktı! 

Altın ve petrolün yükselişindeki sır ortaya çıktı! 

Altın ve petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş milyonlarca kişi tarafından heyecanla takip edilirken, yükselişin arkasındaki sır ortaya çıktı. Peki altın ve petrol neden yükseliyor?



ALTIN VE PETROL NEDEN YÜKSELİYOR?

Ata Yatırım Stratejisti Batuhan Özşahin altın ve petroldeki yükselişlerin neden kaynaklı olduğunu açıkladı. Petrol fiyatlarındaki ani yükselişin nedeni, OPEC’in bu hafta sonu sürpriz bir kararla petrol üretiminde günlük 1 milyon varillik bir kısıntıya gidecek olması.

 Altın ve petrolün yükselişindeki sır ortaya çıktı! 

Altın fiyatları ise ABD’deki bankacılık kriziyle birlikte 1815 dolarda seviyesinden 1995 dolar seviyelerine kadar hızlıca yükseldi. Bunda ABD reel faizlerinde hızlı düşüş sonrası bir toparlanmanın etkisi olduğu görüldü. 

Batuhan Özşahin Mart ayı başında FED’in 2023 yılında 75 baz puan faiz artırımı yapmasını bekleyen piyasalar, bankacılık krizinin resesyonu tetikleyebileceği düşüncesiyle bir noktada 2023 yılı içerisinde toplam 100 baz puan faiz indirimi yapabileceğini fiyatlarken, FED başkanı Powell’ın şahin mesajları ve bankacılık sektörü krizinin kontrol altına alınmasıyla birlikte yılsonuna kadar 50 baz puanlık indirim yapacağını fiyatlamaya başladı." ifadelerini kullandı.

 Altın ve petrolün yükselişindeki sır ortaya çıktı! 

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş ise OPEC beklenmeyen bir karar alarak Mayıs itibarı ile 1 milyon varil kısıntıya gideceğini açıklamasıyla petrol fiyatlarında 86 dolar seviyesini gördüklerini açıkladı.


Geri Dön