14 / 05 / 2024

Altın ve petrolün yükselişindeki sır ortaya çıktı! 

Altın ve petrolün yükselişindeki sır ortaya çıktı! 

Altın ve petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş milyonlarca kişi tarafından heyecanla takip edilirken, yükselişin arkasındaki sır ortaya çıktı. Peki altın ve petrol neden yükseliyor?



ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Geçtiğimiz haftalarda ABD’de banka kriziyle beraber altında büyük bir atak görüldü. Ardından dalgalanan altın 1950 dolar seviyesine kadar gerileyen değerli emtia, tekrardan 1995 dolar direncine çıkmaya hazırlanıyor. Öte yandan gram altın da bu gelişmelerden etkilenirken buna ek olarak da dolar kurundaki ılımlı yükselişin de etkisinin olduğu gözlemleniyor.

 Altın ve petrolün yükselişindeki sır ortaya çıktı! 

Altındaki yükselişin yoğun gündemle birlikte devam edeceğini düşünüyoruz. Ons altında, 1995 dolar seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 2032 dolar ve 2066 dolar dirençleri hedeflemesi öngörülüyor. Olası geri çekilmelerde ise 1964 dolar olması bekeniyor.

Tarım dışı istihdam verileri öncesinde Fed’in faiz artırım beklentileri yüzde 55 olasılıkla 25 baz puan artış olacağı yönünde bir fiyatlanmayı takip ediyoruz. Yüzde 45 olasılıkla da Fed’in bir aksiyon almayacağı bekleniyor.

Altın sahaların tozunu attırmaya geliyor! Piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk yeni senaryoyu açıkladı!

Altın fiyatları dalgalanıyor! Altın alıp satmak isteyenler kuyumcuya gitmeden acil bakın! 4 Nisan canlı altın fiyatları

Bank Of America resmen açıkladı! Dolar tamamen böyle olacak!  Doları olanlar bu rakamı görünce yerinde duramayacak

Geri Dön