18 / 07 / 2024

Altın yatırımcıları dikkat! Mart ayı kritik!

Altın yatırımcıları dikkat! Mart ayı kritik!

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Ons fiyatı 1930 doları geçti, analistler 2000 dolar ihtimalinin güçlendiğini söylüyor. Ancak Mart ayı kritik.




Altın yatırımcıları dikkat! Mart ayı kritik!

Fed'in Mart ayı toplantısının bu anlamda önemli olduğunu kaydeden analistler, bu toplantıdan Fed'in faizde zirve noktaya varıp varılmadığı ve yıl sonunda bir faiz indirim yapılıp yapılmayacağı sinyalinin takip edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Analistler, "Mart ayında Fed'in faiz oranı yüzde 5 olacak, bu oran zirve mi olacak?. Altın yatırımcısının bunu takip etmesi gerekiyor. Mart ayı bu nedenle önemli. Faizde zirveye gelindi mi? Yıl sonunda Fed faiz indirimi yapacak mı buna bakmak gerekiyor" değerlendirmesinde bulunuyor. Altının önünün açık olduğunu kaydeden analistler, altının ons fiyatı için 2000 ihtimalinin giderek güçlendiğini kaydediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön