06 / 05 / 2024

Altın yatırımcılarının gözü kritik gelişmede! Yarın dananın kuyruğu kopacak...

Altın yatırımcılarının gözü kritik gelişmede! Yarın dananın kuyruğu kopacak...

Geçtiğimiz hafta 1.729 dolar seviyesine kadar çıkan Ons altın, ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesi tekrar düşüşe geçti. Yarın açıklanması beklenen Fed tutaklarının altın fiyatlarını etkilemesi bekleniyor. Yarın dananın kuyruğu kopacak..



YARIN DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

Bu hafta ise altın yatırımcısınının gözü yarın açıklanacak FED tutanakları ve perşembe günü açıklanacak olan  ABD eylül ayı TÜFE verisinde olacak. Piyasada ise eylül ayı TÜFE beklentisi aylık yüzde 0,2 yıllık ise yüzde 8,1 olarak gerçekleşti.

 Altın yatırımcılarının gözü kritik gelişmede! Yarın dananın kuyruğu kopacak...

Ekonomistler, beklentilerden yüksek gelebilecek enflasyon verisi karşısında Amerikan Merkez Bankası Fed’in ilk toplantısında şahin tonda 75 baz puan ve üzeri bir faiz artırımına neden olabileceği ihtimali karşısında değerli metaller ve riskli piyasaların risk altında olduğu vurgusu yapıldı.

Uzmanlar, Ons altınla paralel olarak hareket eden gram altın için bu haftanın destek bölgesi yaklaşık 990 liradan geçtiği düşüncesinde birleşirken bu bölgeye kadar yaşanabilecek geri çekilmelerin yükseliş hareketini bozmayacağı görüşünü savunuyor.  Gram için olası bir tepki hareketinde ise ana direnç bölgesi 1.050 lira seviyesinden geçtiği öngörülüyor.

Güne 996,64 ile başlayan gram altın, saat 09:24 itibarıyla yüzde 0,05 azalarak 996,21'dan işlem görüyor. Dün en düşük 996,64, en yüksek 996,64 seviyelerini gören gram altın, günü 996,64 seviyesinde kapattı. 

Altında resmen tarih verildi, baş döndüren trafikten yorulanlar buraya! Perşembe günü bu kadar olacak

Altın bugün ne kadar? 11 Ekim 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön