12 / 05 / 2024

Altın yerinde durmuyor! 1 gram bile altını olan buz kesecek! Yeni rakamlar peş peşe açıklandı! Gram altın, ons altın...

Altın yerinde durmuyor! 1 gram bile altını olan buz kesecek! Yeni rakamlar peş peşe açıklandı! Gram altın, ons altın...

Gram altın bu sabah saatlerinde tarihi zirveden döndü ve sert bir düşüş kaydetti. Altın yerinde durmuyor! 1 gram bile altını olan buz kesecek! Yeni rakamlar peş peşe açıklandı! Gram altın, ons altın...



IKON Menkul tarafından hazırlanan altın analizinde, "Ons altın 1948 direncini bir kez daha denemiş olmasına rağmen günlük mum kapanışları bu bölgenin pek fazla üzerine çıkamadı. Günlük grafikte görülen teknik uyumsuzluk ile birlikte dün ABD Dolar Endeksi’nde toparlanma yaşanması, sarı metalde hızlı ve sert bir düşüşe sebep oldu" denildi. 

Aynı zamanda ons altında görülen düşüşlerin etkisiyle de gram altının 1.125 lira desteğini test ettiğine dikkat çekilerek, "Altın fiyatlamada ise 1123.55 ve 1103.40 destek oluşturabilir" ifadelerin kullanıldı. 

Ons altın fiyatlarına ilişkin "Altın piyasası her ne kadar kısa dönemli iniş çıkışlar yaşayabilecek olsa da yatırımcılar Federal Rezerv agresif para politikası sonuna yaklaştığında ve muhtemelen yıl sonuna doğru faiz indirimleri başlayabileceğinden epey iyimser hissediyorlar" denildi ve artışı süren faiz oranı ile artma beklentilerinin altın varlığında kısmi volatilte yaratmasına karşın, faiz artırımlarının hisse senedi piyasalarına çok zarar vereceği ifade edilerek ardından altın varlığının fayda sağlayacağı da öngörülüyor. 

Altın yerinde durmuyor! 1 gram bile altını olan buz kesecek! Yeni rakamlar peş peşe açıklandı! Gram altın, ons altın...

"Milling-Stanley altın varlığına dair boğa görüşünde orta vadede ons altın fiyatını 2000 dolar üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın bir bölgede görüyor" açıklamasına yer verilen analizde, ons altının bu seneye çok hızlı giriş yapmasının da yakın dönemdeki sıçramayı işaret ettiği belirtildi. 

Altın ile ilgili yapılan bu analizde; "Altın varlığına güç veren bir diğer unsur da merkez bankalarının yoğun altın satın alımlarını sürdürüyor olmaları" denilerek yalnızca geçtiğimiz sene merkez bankalarının 1.136 ton altın aldığına vurgu yapıldı. 

1955'ten bu yana en büyük altın satın alımlarını gerçekleştiren merkez bankalarının bu eğiliminin öngörülebilir yakın gelecekte sürdürülmesinin beklendiği belirtilirken, "Belki bu altın satın alımları rekor seviyelerde olmayacaktır ama yine de ons altın fiyatını destekleyecek bir zemin yaratmış olacaktır" denildi. 

Gram altın işte bu tarihte 5 bin TL olacak! İslam Memiş bir bir açıkladı, altını olanların adeta ayakları yerden kesildi

Motorine 68 kuruş indirim geldi! Akaryakıtta 3'üncü indirim! Total, Opet, PO, BP 4 Şubat 2023 fiyat listesi

Tapu sahipleri bu tarihlere aman dikkat! Yapmayan yandı!


Geri Dön