30 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası başvuruları bitiyor!

Altına dayalı kira sertifikası başvuruları bitiyor!

Yıllık yüzde 2,40 ek getiri kazandıran altına dayalı kira sertifikası için başvuru dönemi bugün mesai bitiminde sona eriyor..



Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacı ile Hazine tarafından geliştirilen altına dayalı kira sertifikasında yatırımcılar 2 yıllık vade ile 6 ayda bir yüzde 1,20 (yıllık yüzde 2,40) ek getiri sahibi oluyor.

 

Altınların çalınma, kaybolma riski ve saklama masrafı olmaksızın Devlet güvencesi altında tutulduğu uygulamada stopaj oranı ise Bakanlar Kurulu Kararı ile yüzde 0 olarak belirlendi.

 

Vadeden önce nakit imkanının da sunulduğu altına dayalı kira sertifikasında vatandaş dilediği zaman Altın Tahvili/Altına Dayalı Kira Sertifikasını Ziraat Bankasına satabilecek.
 
Yatırımcı vade sonunda, rafineri tarafından üretilen “1 kilogramlık 995/1000 saflıkta külçe altın” veya Darphane tarafından üretilen “Çeyreklik Cumhuriyet Ziynet Altını” alma hakkına sahip olacak.

 

Son gün bugün


Toplamda 4 etap halinde başvuruların alındığı altına dayalı kira sertifikasında başvurular bugün sona eriyor.

 

Altınını değerlendirmek isteyen kimselerin mesai bitimine kadar ilgili Ziraat Bankası şubesine müracaat etmeleri şart. (Ziraat Bankası şubeleri için tıklayın.)

 

Sertifika verilen altınlar


22 ve 24 ayar Cumhuriyet ziynet ve sikke altınlar, darphane altınları, külçe altınlar ve 22 ayar bilezik, kolye gibi takılar için sertifika başvuruları kabul ediliyor.

 

Ancak üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ile Reşat Altınlar ile bankaların altın mevduat hesaplarında kaydı bulunan altınlar için yapılan başvurular alınmıyor.

 

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön